Тернополянка втратила понад 11 тисяч гривень

«Вітаємо, номер Вашого мобільного переміг у розіграші авто», - такі слова пролунали у слухавці мобільного мешканки обласного центру. Невідомий, представившись консультантом автопідприємства повідомив жінці, що  вже сьогодні вона стане власником новенької іномарки.

Тернополянка поцікавилася умовами акції. Консультант пояснив: щоб отримати автівку, вона повинна сплатити один відсоток від її вартості.

Кошти, начебто, призначалися для оформлення документів на автомобіль, послуги перевізника та узаконення виграшу. Жінка справно перерахувала понад 11 тисяч гривень на надісланий смс-повідомленням рахунок. Представник компанії, запевнив, що після надходження коштів та оформлення документів, автомобіль одразу вирушить до нового власника. Однак обіцяного призу мешканець району так і не отримав. Не відповідали й жоден з номерів телефонів з якого телефонували з повідомленнями про виграш. Потерпіла звернувся за допомогою до правоохоронців.

Працівники поліції встановлюють особу організатора «виграшної» акції. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Правоохоронці зафіксували вже десятки подібних випадків шахрайства на території області, тож вкотре застерігають краян не довіряти сумнівним повідомленням про виграш.

Не поспішайте переводити гроші на рахунки невідомих, чи повідомляти особисті дані банківських карток. Ретельно перевіряйте отриману інформацію. Пам’ятайте, у аферистів одна мета – виманити у вас гроші і для її досягнення вони використовують будь-які методи. Тож будьте пильними, аби не потрапити у шахрайські тенета.

Якщо ж ви все ж стали жертвою шахрайства, негайно телефонуйте 102.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео