«Школу пацієнта» хочуть створити у Тернополі

«Школу пацієнта», тобто окремий офіс, де зможуть зустрічатися і спілкуватися люди із різними недугами – хочуть створити у Тернополі. Проте наразі бракує приміщення, каже керівник громадської організації хворих на вірусний гепатит С «Іскра Надії» Олег Мартинюк.

- Сталося так, що всі приміщення, у яких де-факто працюють установи, підпорядковані обласному управлінню охорони здоров'я, передали у власність місцевих громад, - каже Олег Мартинюк. – Через це я трішки гніваюся на міську раді. Із медиками обласного рівня ми цілком знаходимо спільну мову – вони роблять те, що у їхніх силах. Проте до міського відділу охорони здоров'я достукатися неможливо.

Хворій людині, за словами пана Мартинюка, набагато легше спілкуватися із тим, хто має схожі проблеми. До того ж, багатьом тернополянам потрібна саме абілітація – знання, як жити далі із важкою недугою.

- Зараз у місті, у рамках медичної реформи, оптимізують заклади охорони здоров'я, - додає активіст. – То чому у вивільнених приміщеннях не відкрити якісь реабілітаційні, абілітаційні центри? Але назустріч нам не йдуть.

Проте Олег Мартинюк все-таки сподівається, що у міському відділі охорони здоров'я врешті зрозуміють, наскільки корисною для тернополян стане «Школа пацієнта».

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео