Закордонний паспорт не подорожчав

Інформація про зміну вартості паспорта громадянина України для виїзду за кордон не відповідає дійсності. Дорослий паспорт, як і раніше, обійдеться в межах 500 грн. Дитячий – дешевше, 325 грн, бо неповнолітні не сплачують держмито.

Після того, як влада заговорила про запровадження безвізового режиму з країнами Шенгенської зони, посередники, які заробляють на виготовленні закордонних паспортів, різко підняли ціни.

Така новина стала топовою протягом останніх днів – у соцмережах та на новинних всеукраїнських сайтах. Попередній стрибок цін на послуги з оформлення був начебто перед новорічними святами. Знову таки у зв’язку з очікуванням безвізового режиму. Тобі ціни скочили на 150-200 грн.

Зараз, обговорюють користувачі соцмереж, - нова хвиля ажіотажу. Інформація про зміну вартості паспорта громадянина України для виїзду за кордон не відповідає дійсності, запевняють в управлінні Державної міграційної служби в області.

- Як і раніше, закордонний паспорт з чіпом вартує 561 грн.47 коп., без чіпа - 495 грн. 47 коп., - пояснила 20хвилин головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю і ЗМІ Ірина Бойко. - За термінове виготовлення закордонного паспорта потрібно заплатити – 818 грн. 62 коп. за паспорт із чіпом і 752 грн. 62 коп. за паспорт без чіпа.

Закордонний паспорт можна оформити в Тернопільському міському відділі УДМС, Борщівському, Бучацькому, Збаразькому, Козівському, Кременецькому, Лановецькому, Теребовлянському, Тернопільському, Чортківському районних секторах УДМС, а також у секторі централізованого оформлення документів УДМС у Тернополі.

- Для оформлення закордонного паспорта потрібні лише паспорт громадянина України. Або свідоцтво про народження для осіб, які не досягнули 16-річного віку, - запевнила Ірина Бойко.


 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео