Майже сто тисяч гривень пенсіонерка з Тернопільщини заплатила шахраям за "порятунок" сина

Кримінальне провадження за фактом шахрайства розпочали правоохоронці Збаразького відділення поліції. Потерпіла – 78-річна жителька районного центру. Пенсіонерка віддала 94 тисячі гривень пройдисвітам, котрі переконали її, що рідній людині потрібна допомога.

Зі слів потерпілої, на домашній номер телефону надійшов дзвінок від чоловіка, котрий представився консулом України в Польщі Олександром Литвіненком  і повідомив, що син пенсіонерки, котрий перебуває на заробітках в сусідній державі,  був учасником бійки в результаті якої загинула людина. Витягнути чоловіка з поліції допоможуть 25 тисяч гривень. Без вагань та навіть спроби зв’язатися з сином старенька виконала всі вимоги «консула»  - перечислила на два банківські рахунки обумовлену суму.

Наступного дня «дипломат» знову зателефонував, але не з радісною новиною про визволення сина, а з новою вимогою. Мовляв, у справі виникли обтяжуючі обставини, тому ще потрібні 44 тисячі гривень. Пенсіонерка, нікому нічого не повідомивши, знову кинулася збирати гроші. Цього разу перерахунок здійснила на три банківські рахунки.

Але й на цьому пройдисвіти не зупинилися. Вони втретє зателефонували старенькій збаражчанці і видурили ще 25 тисяч гривень.

Що з сином все гаразд, пенсіонерка дізналася, коли все-таки наважилася зв’язатися з ним. Той був здивований розповіддю про бійку, про поліцію і ошелешений новиною про перечислені майже сто тисяч гривень. Порадив матері негайно звернутися до правоохоронців.

- Зараз ми проводимо ряд оперативно-слідчих дій з метою встановити осіб, на яких були відкриті банківські рахунки, а також з’ясовуємо, де були зняті кошти , - розповів  керівник збаразької поліції Сергій Семенків. – А до людей звертаємося з проханням не довіряти інформації, особливо, якщо в процесі у вас починають вимагати якісь кошти.  Будьте пильними, зв’язуйтеся, насамперед, з рідними, котрим начебто потрібно допомога. Якщо ж не вдається, краще повідомляйте про такі дзвінки справжніх поліцейських.

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео