Відомий тернополянин радить з Лондона, як можна стати успішним в Україні

Віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC UKRAINE Тарас Демкура дає з Лондона життєві рецепти на кожен день.

На своїй стінці у Фейсбук Тарас Демкура ділиться своїми міркуваннями, які він озаглавив так : «Як можна змінити країну на краще, не розраховуючи на уряд?».

   Ось деякі тези з написаного паном Тарасом.

- Зараз, перебуваючи в Лондоні у діловій поїздці, хочу поділитися деякими думками, що спонукають мене кожен день робити якнайкраще, щось корисне для свого оточення, для партнерів, друзів, зрештою, для міста, в якому ми живемо та для України в цілому.
Чим би я не займався все своє життя, головне, що хотілося, - це жити в Україні, але при цьому мати надійний, стабільний та прибутковий бізнес. Я усвідомлював, що треба сподіватися тільки на самого себе і брати на себе відповідальність, бути відкритим до нових можливостей.  Паралельно з основним бізнесом, коли мені запропонували очолити регіональне представництво Міжнародної торгової палати ICC UKRAINE та стати віце-президентом з регіонального розвитку, я зрозумів, що ця торгова палата, яка заснована в Парижі в 1919 році і представлена в 130 країнах світу є дуже хорошим економічним майданчиком для пошуку інвесторів та виходу на нові ринки для підприємців та підприємств. Тому вирішив на громадських засадах поєднати свій основний бізнес з можливістю залучати інвестиції в Україну та відкривати нові можливості для бізнесменів.

Буваючи в чисельних поїздках по всьому світу, намагаюся завжди репрезентувати економічний потенціал нашого краю та країни. Нещодавно повернувся з Аргентини, де були надзвичайно цікаві та продуктивні зустрічі і зараз очікуємо представників бізнесу на економічному форумі 19-20 травня в Тернополі. А зараз ми в Лондоні, де поряд з основними запланованими конференціями та фаховми семінарами, маю заплановані зустрічі по лінії Міжнародної торгової палати, а також з представниками української діаспори.

 Хочу сказати, що в такий нелегкий для країни час кожен із нас має взяти більше відповідальності не тільки за своє життя, але і за оточуючих та за країну в якій ми живемо.
Зміняються президенти, уряди, міністри, але, як сказав колись президент Америки Кеннеді "Не питай, що країна зробила для тебе,запитай себе, що я зробив для своєї країни!".
Тому хочу дати деякі поради, сформовані з власного досвіду, з прочитаного, почутого, з сотень прослуханих навчальних дисків,тренінгів та семінарів.

Найперше, - це стимулювати інновації,ставати більш відкритими для всього нового,бути здатним до творчості в своїй справі.

Треба стати підприємцями-іноваторами, які завжди знаходять зв'язок між сферами діяльності, що на перший погляд не мають жодного стосунку один до одного. І тут я бачу переваги цього з власного досвіду.

Новатори постійно збирають інформацію і задають багато питань. Вони розвивають спостережливість, покидаючи час від часу звичне оточення. Керівникам треба все частіше виходити з кабінету і спілкуватися с працівниками та клієнтами. Треба вчитися легко налагоджувати відносини між людьми.

Не боятися експериментувати, відвідувати різноманітні заходи, більше читати літературу, журнали, підписатися на розсилку, навіть ту, що нібито не має стосунку до вашого основного виду діяльності.

На основі одержаних знань треба пробувати створювати свої унікальні продукти. Частіше ходити на різні події, часто не зв'язані з вашою справою. Змінити країну на краще можна не тільки розраховуючи на уряд. Часом достатньо почати з себе і самому бути відкритим до нового і постійно працювати над собою!

Вміння будувати і перебудовувати моделі ведення бізнесу під впливом зміни зовнішніх факторів стає найважливішим фактором досягнення успіху. Найголовніше, що кожна людина може розвинути в собі ці навички.

Ми тільки приїхали до Лондона і одразу ж поспілкувалися з представниками бізнесу з Англії, які зацікавлені в розвитку туристичних зв’язків з Україною. Я запросив всіх на міжнародний економічний форум 19-20 травня, що пройде в Тернополі.

Маємо виступати на семінарі, представляти Україну та ділитися нашим невеликим досвідом з представниками різних національностей, що проживають в Англії. Дійсно, нічого немає неможливого, навіть тоді, коли ти знаходишся в світовій фінансовій столиці - Лондоні.
У 1972 році король Бутану запропонував визначати ступінь розвитку країни не за ВВП, а за рівнем Щастя свого народу і ввів термін Національне валове щастя,а через 40 років ООН почала проводити серед 156 країн дослідження рівня щастя в країнах і 20 травня запровадила Всесвітній день щастя. Залишилося ще декілька тижнів до Всесвітнього дня щастя, але давайте не будемо чекати, а почнемо із сьогоднішнього дня і будемо щасливими - це не потребує великих інвестицій, це тільки питання вашого рішення! Зробіть сьогодні щасливими вашу сім'ю, друзів, рідних та близьких, просто знайомих і так кожен день. Нехай ми здивуємо ООН нашим рівнем щастя і тоді з нами захочуть мати справи більше людей з багатьох країн світу та інвестори! Гарних починань всім – ставаймо и щасливішими і кращими кожен день! - закликає із Лондона Тарас Демкура на свій сторінці у Фейсбуці.

  Що ж, може дійсно читачам «ТЕРЕНу» варто прислухатися до цих міркувань? Як ви гадаєте, друзі? 

   Орест САРМАТСЬКИЙ

  Фото Тараса Демкури із сторінки у Фейсбуці

 

                            

Вибір читачів за тиждень

Відео