Іноземні студенти започаткували благодійну акцію «Усмішка дитини»

Акцію «Усмішка дитини» ініціювали студенти різних країн, які навчаються в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського. Цей захід спрямований на підтримку дітей, позбавлених батьківського піклування, і дітей, які внаслідок військових дій на Сході України змушені були залишити свої домівки. В полі зору молоді також багатодітні сім’ї нашого міста. Головним постулатом благодійної діяльності студентів є вислів «Служіння понад усе».

Свою громадську роботу майбутні медики здійснюють в рамках організації «MVP», філіал якої діє в ТДМУ. Вони з радістю приймуть до своїх лав і українську молодь, якій небайдужа доля тих, хто потребує допомоги в Україні.

Найголовніша мета благодійної діяльності полягає в тому, аби діти в нашій країні були усміхнені, аби їх не охоплювали смуток і необхідність бути в чомусь обмеженими, аби вони відчули радість дитинства сповна.

З метою збору коштів, необхідних речей та продуктів іноземні студенти ТДМУ 14 травня цього року організовують благодійний вечір, упродовж якого сподіваються зібрати все необхідне для 25 дітей зі Східної України. Багато хто з цих дітей втратив батьків, а відповідно одній мамі важко турбуватися про родину. Сьогодні студенти продовжують збирати дані про такі сім’ї, щоб зорієнтуватися в тому, якої допомоги вони потребують.

Квитки на благодійний вечір розкуплено вже всі. З метою доєднатися до цієї благородної справи приїдуть гості з інших міст.

Під час благодійного вечора збиратимуть в необмеженій кількості таке: рис, локшина, манка, гречка, борошно, цукерки, а також засоби гігієни (миючі засоби, зубна паста, мило і т.д.).

Організаторами акції в Тернополі є студентка шостого курсу Лорейн Ама Оджіджі (Lorraine Ama Ojiji) та студентка четвертого курсу Джулієт Кусі-Боатенг (Juliet Kusi-Boateng).

«Давайте разом зробимо все, щоб усмішка була постійно на обличчях дітей», – закликають іноземні студенти ТДМУ.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео