На Тернопільщині закликають "Служба в Збройних Силах України - почесна місія і престижна робота"

У Борщівському районному центрі зайнятості з метою інформування населення про умови проходження військової служби за контрактом відбувся семінар з орієнтації на службу в Збройних Силах України за участю представника Борщівського районного військового комісаріату старшого офіцера Романа Канціра.

Присутні дізналися про порядок відбору громадян України на військову службу за контрактом, вимоги до претендентів, умови проходження служби, пільги та гарантії для військовослужбовців рядового, сержантського складу, грошове забезпечення, вакансії у Збройних Силах України.

Також він звернув увагу на процедуру відбору громадян для прийняття на військову службу за контрактом, яка передбачає: вивчення особистих якостей, установлення відповідності рівня їх освіти та професійної підготовки; організацію медичного огляду; перевірку рівня фізичної підготовки; проведення заходів професійно-психологічного відбору; здійснення спеціальної перевірки (у разі необхідності).

Він зазначив, що грошове забезпечення військовослужбовця рядового, сержантського складу залежить від займаної посади, військового звання, кваліфікації, терміну проходження військової служби. На сьогоднішній час грошове забезпечення осіб рядового, сержантського та старшинського складу становить від 7000 до 9000 грн.

«Крім того, постановою КМУ від 14.05.2015 №406 з червня 2015 року впроваджено грошову винагороду для осіб, яких призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, у разі їх прийняття на військову службу за контрактом: рядовому складу — вісім мінімальних заробітних плат, особам сержантського та старшинського складу — дев’ять мінімальних зарплат, особам офіцерського складу — десять мінімальних зарплат», - повідомив представник районного військкомату.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео