На Тернопільщині діють інвестиційні проекти

Інвестиційні проекти, які фінансуватимуть за кошти Фонду регіонального розвитку у 2016 році затвердили в 11-ти областях, у тому числі – на Тернопільщині.

Із повним переліком об’єктів у нашому краї, видатки на які цього року будуть проводити за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку, можна ознайомитися ТУТ. У списку загалом – 54 пункти. Але ще є гроші на проекти об’єднаних громад.

  • Об’єднані територіальні громади повинні активніше пропонувати на розгляд обласних держадміністрацій і подавати на затвердження Міжвідомчій комісії при Мінрегіоні проекти і програми, - наголошує Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Він презентував перелік регіональних інвестиційних проектів під час засідання Уряду, повідомили у прес-службі Віце-прем’єр-міністра.

  • Стан підготовки таких проектів дуже повільний, - наголошує він. - Облдержадміністрації повинні прискорити процес розгляду наданих об’єднаними територіальним громадами проектів, і розглядати їх також і з точки зору людей, які ними користуватимуться.

За словами урядовця, уже затверджені 219 проектів, наданих 11-ти регіонами: Вінницькою, Волинською, Дніпропетровською, Закарпатською, Київською, Полтавською, Рівненською, Тернопільською, Харківською, Хмельницькою областями і Києвом.

  • Комісія рекомендувала до затвердження Кабміном проекти із обсягом фінансування 1 009 598,420 тис. грн, - уточнює Віце-прем’єр-міністр. - Серед них зокрема 955,639 тис. грн. на погашення кредиторської заборгованості, що утворилась за рахунок Фонду у 2015 році.

Нагадаємо, у 2016 році у Державному фонді регіонального розвитку передбачили 3 млрд. грн. на реалізацію інвестиційних проектів і програм регіонального розвитку. Для оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів вимогам законодавства Мінрегіон створив відповідну Міжвідомчу комісію.

До слова, голова обласної держадміністрації Степан Барна нещодавно під час колегії також зауважив, що громади повільно подають проекти. Мовляв, із Києва вже надійшло 141 млн. грн, а готових проектів є лише на 30 мільйонів. На виправлення ситуації очільник краю дав 2 тижні. І цей термін уже спливає.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Довідка. У 2016 році із Держбюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачили субвенцію - 1 млрд. грн. Кошти розподілятимуть між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою, залежно від кількості сільського населення і площі громади. Це - від 960 тис. грн. для найменшої об’єднаної громади до 23 млн. грн. — для найбільшої.

Вибір читачів за тиждень

Відео