Підприємства із інших областей оформляють товари на Тернопільській митниці

Понад 255 млн грн митних платежів перерахувала до бюджету Тернопільська митниця Державної фіскальної служби (ДФС).

Така сума надійшла до казни лише протягом січня-квітня цього року. І вона на 52,6 млн грн, або на 25,9% вища, ніж за аналогічний період минулого року. Що цікаво, у нас оформляли товари підприємства із місцем обліку в інших митницях ДФС.

Нагадаємо, 1 травня на обліку у Тернопільській митниці ДФС перебувало 1086 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Найбільше податків вони платили за переміщенні через митний кордон свіжомороженої риби, зернозбиральних і бурякозбиральних комбайнів, інших машин і механізмів для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур, мінеральних добрив із вмістом трьох поживних речовин.

  • Відтак наші фахівці адміністрували 233,6 млн грн податку на додану вартість (ПДВ), 19,9 млн грн - мита, 1,3 млн грн - акцизного податку, а також 0,6 млн грн плати за здійснення митних формальностей та інших платежів, - додають на митниці.

Збільшення надходжень, порівняно із минулим періодом, відбулося завдяки імпорту підприємствами, які раніше не працювали. До того ж, збільшився обсяг імпорту через сезонну активізацію імпортерів сільськогосподарської техніки.

  • Окрім того, у зоні діяльності нашої митниці оформляли товари підприємства із місцем обліку в інших митницях ДФС, в тому числі зі східних областей України, - уточнюють фахівці. - Додаткові кошти надійшли від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації товарів і країни походження. Ця сума становила 11,8 млн грн.

Зокрема, від контролю за правильністю визначення митної вартості надійшло 10,8 млн грн, від контролю за правильністю класифікації товарів – 935,2 тис. грн та 147,2 тис. грн надійшло внаслідок контролю за правильністю визначення країни походження, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео