
Бананове морозиво, яблука в карамелі, шоколадний фондан: 5 простих і цікавих десертів
Пропонуємо підбірку рецептів, які будуть цікавими для любителів солодощів, які хочуть чогось смачненького під час перегляду фільму за чашкою кави чи чаю. Смачного!

Міжнародний день десерту відзначають 1 лютого. З цієї нагоди журналісти Терену пропонують підбірку десертів, які легко та швидко можна приготувати вдома. Ці рецепти будуть цікавими для любителів солодощів, які хочуть чогось смачненького під час перегляду фільму за чашкою кави чи чаю. Смачного!
Бананове морозиво

Улюбленим десертом усіх поколінь є морозиво. Для приготування його із банановим смаком вам знадобиться:
- 2 стиглих банани
- 1 ч. л. какао
- 1 ч. л. меду
Починаємо приготування. Банани потрібно нарізати кружальцями та заморозити на 3-4 години. Заморожені банани збити у блендері до кремової консистенції. Додати какао або мед та ще раз збити. Подавати відразу або заморозити ще на 30 хвилин для більш щільної текстури.
Яблука в карамелі

Простий солодкий рецепт яблук у карамелі, для яких знадобиться:
- 2 яблука
- 100 г цукру
- 2 ст. л. води
- 1 ст. л. вершкового масла
Для початку цукор і воду потрібно нагріти на середньому вогні до розчинення цукру. Додати туди масло, перемішати і варити, поки карамель стане золотистою. Яблука розрізати на шматочки, вмочити в карамель і викласти на пергамент. Дати карамелі застигнути та насолоджуватися!
Сирний десерт із ягодами

Для любителів ягід є цікавий рецепт сирного пирога. Для його приготування знадобиться:
- 200 г сиру
- 2 ст. л. грецького йогурту
- 1 ст. л. меду
- Жменя ягід (малина, чорниця, полуниця)
- 1 ст. л. горіхів (за бажанням)
Спершу потрібно збити кисломолочний сир, йогурт і мед до кремової консистенції. Викласти в глибокі тарілочки шарами: сирна маса – ягоди – горіхи. Поставити в холодильник на 30 хвилин або подавати відразу.
Шоколадний фондан

Наступний рецепт десерту уже потребує запікання, однак теж є дуже простим. Для його приготування потрібно:
- 100 г темного шоколаду
- 50 г вершкового масла
- 2 яйця
- 50 г цукру
- 40 г борошна
Розтопіть шоколад і масло на водяній бані або в мікрохвильовці. Потім збийте яйця з цукром, додайте шоколадну суміш і акуратно вмішайте борошно.
Готове тісто потрібно вилити у змащені форми для мафінів. Випікати 8-10 хвилин при 200°C (серединка має залишитися рідкою). Подавати теплим із кулькою морозива.
Швидкі вафельні трубочки з вареним згущеним молоком

Ще один простий рецепт солодощів до чаю, для кого вам знадобиться:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла (розтопленого)
- 150 г борошна
- 100 мл молока
- 1/2 ч. л. соди (погасити оцтом)
- Варене згущене молоко для начинки
Спершу потрібно змішати яйця, цукор, масло, молоко та соду. Додати туди борошно та добре перемішати. Випікати потрібно у вафельниці до золотистого кольору. Ще гарячі вафлі згорнути в трубочку та наповнити згущеним молоком.
Читайте також: П’ять кінокомедій для перегляду на вихідних
Фото з відкритих джерел