Тернополянам розповіли про християнську сім’ю (фото, відео)

Бесіди про побудову справжнього християнського подружжя провели для тернополян у парку Шевченка 15 травня в рамках фестивалю сімейних цінностей «ZAVTRAfest». Також гостей чекали танцювальні майстер-класи, сімейні фото та виступи тернопільських гуртів.

 - Як зустріти Бога у подружжі, розповів отець Мирон Сачик, голова Комісії у справах родини Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ. Піднімались актуальні питання і для неодружених, і для тих, хто створив сімю. Цьому варто навчатись, адже сім’я – це важливіше, ніж диплом про освіту чи прийняття на роботу. Без підготовки не варто одружуватись, - каже учасник товариства студентів-католиків «Обнова» Юрій Мельничук.

Після лекції священика тернополяни мали змогу практикувати почуті настанови під час відпочинку. Їх фотографували волонтери під супровід виступів  гуртів "Фа-Мажор", "Сержант Блюз", "Новимний кудень" та "Bugs Bunny".

Фестиваль провели у рамках Тижня подружжя, який триватиме у Тернополі до 22 травня. Його мета – підняти авторитет християнської сім’ї, у якій не викривлені поняття ролі партнерів та виховання дітей. Зрозуміти правильну модель допомагають священики та психологи.

Наступний захід відбудеться 16 травня в УД «Перемога». Це зустріч із фахівцем у питаннях сім'ї Андріаном Буковинським, початок – о 19:00.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео