ФК «Тернопіль-Педуніверситет» – студентський чемпіон України

Вчора, 18 травня, ФК «Тернопіль-Педуніверситет» у фінальному поєдинку ХV чемпіонату України з футболу серед вищих навчальних закладів сезону 2015/16 рр. у серії пенальті переміг «НУДПСУ» (Ірпінь, Київська область).

Вирішальний поєдинок студліги був дуже бойовим. Команди не жаліли ні себе, ні суперника. Як наслідок мало місце багато силової боротьби, а відповідно велика кількість жовтих карток і навіть два вилучення (у тернопільській команді червону карту отримав Юрій Заставецький). У такій ситуації першими успіху досягли тернополяни. На 75-й хвилині прохід Артура Дорі суперники зупинили не за правилами і суддя призначив пенальті, якого реалізував Ігор Курило – 1:1. Однак податківці знайшли в собі сили зрівняти рахунок. За п’ять хвилин після прострільної передачі м’яч знайшов руку Юрія Соколовського і арбітр знову вказав на одинадцятиметровий, який теж був влучним – 1:1. По завершенні основного часу та трьох компенсованих хвилин команди пробивали серію післяматчевих пенальті (за регламентом, додатковий час не передбачений). Але до цього в матчі, як згодом виявилося, стався ключовий епізод. Замість тернопільського воротаря Володимира Кравчука на поле вийшов його візаві, більш досвідчений Іван Мельник. І саме він, відбивши два удари з «точки», приніс перемогу ФК «Тернопіль-Педуніверситет». Зазначимо, що в складі нашої команди точними з пенальті були удари Курила, Кривого, Козовика та Мороза. Натомість не зумів переграти воротаря суперника Кіцак, пробивши у штангу.

«Золоті» медалі студентських чемпіонів України тернопільські футболісти отримали з рук легендарного футболіста Олександра Заварова, головного тренера студентської збірної України Володимира Лозинського та керівника студентського футболу України Олега Первушкіна.

Зауважимо, що переможець змагань буде представляти Україну на студентському чемпіонаті Європи, який цьогоріч пройде в Хорватії.  

ФК «Тернопіль-Педуніверситет» двічі брав участь у європейських формах і в обох випадках повертався на батьківщину з медалями – у 2009 році з «золотими», у 2010 р. – з «бронзовими».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео