На Тернопільщині легалізовують зайнятість

У Підгаєцькій сільській раді, що на Шумщині, відбувся виїзний семінар на тему: «Легалізація зайнятості – крок назустріч Вашим працівникам (у тому числі особам з інвалідністю)», організований Шумським районним центром зайнятості за участю приватних підприємців Нелі Кані, Ірини Гаврисюк, Григорія Горголя.

Під час виїзного семінару директор РЦЗ Наталія Ванжула поінформувала жителів та роботодавців села про спектр послуг, які надає служба зайнятості, зокрема, наголосила на питаннях захисту прав працюючих громадян, легалізації трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

На заході обговорювали актуальні питання діяльності служби зайнятості, укомплектування вакансій, організації та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Під час зустрічі мова йшла про працевлаштування демобілізованого учасника АТО М. Лапінського, який проживає у с. Підгайці. Приватний підприємець Неля Каня, що займається вирощуванням шампіньйонів, запропонувала колишньому воїну роботу грибовода. У даний час вирішується питання його працевлаштування.

Також з ПП Нелею Канею досягнуто домовленості про залучення краян до тимчасових робіт у червні цього року.

Директор та фахівці відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ інформували населення та роботодавців про ризики «тіньової» зайнятості та виплати неофіційної заробітної плати; відповідали на запитання присутніх.

Вибір читачів за тиждень

Відео