У Тернополі підняли прапор ЄС

Прапор Європейського Союзу cьогодні, 23 травня підняли у Тернополі. Тож тепер біля будівлі обласної держадміністрації майорить 4 стяги – прапор Євросоюзу, державний прапор України, прапор міста Тернополь і революційний прапор ОУН.

Підняття стягу із символікою Євросоюзу - символізує наше бажання і прагнення жити в справді європейській державі і разом із усією європейською спільнотою будувати щасливе майбутнє. День Європи, стає особливим святом, якому з кожним роком тернополяни надають все більшого значення.

- Ми на весь світ заявляємо, що Україна – незалежна і європейська країна, і робимо все, аби якомога швидше наша країна стала повноправним членом Європейського Союзу, - зазначив голова обласної держадміністрації, Степан Барна.

Окрім того, сьогодні ми відзначаємо день героїв - це день пам'яті усіх українців, що присвятили своє життя нашу свободу, тих, хто боровся і захищав Україну.

- Я хочу сьогодні низько схилити голову перед світлою пам’яттю тих Героїв, які полягли за волю і незалежність нашої держави, як 75 років тому, так і зараз - каже голова обласної ради, Віктор Овчарук.

Відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти до Незалежності, розквіту і слави Української Держави.

 

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео