Ринок на вул.15 квітня в Тернополі: як гроші йдуть повз міський бюджет

Діяльність ринків – завжди мегаприбутковий бізнес. Варто пригадати ринок в Хмельницькому, який через недолугість тернопільських чиновників того часу так і не оселився в нашому місті. Варто також і пригадати, як в Тернополі заставлені тротуари та навіть проїжджа частина по вулиці Шептицького, Живова.

Такий бізнес вигідний тим, що навіть офіційно при мінімальних витратах ти отримуєш максимальні прибутки. Бо свої торгові місця підприємці облаштовують за власні кошти, а на інші витрати скидаються пропорційно до зайнятої площі.

Однак, деякі столичні фірми навчились збирати гроші в кишені своїх господарів, минаючи бюджет міста Тернополя.

Про схему розповів громадський активіст Олексій Станько.

За його словами, на вулиці Київській та 15 квітня в Тернополі в оренду для організації ринку передано земельну ділянку, а кошти збираються з ділянки, майже вдвічі більшої.

"Якщо в першому випадку йдуть відповідні відрахування до бюджетів, бо є офіційний договір оренди землі, то в іншому - гроші збираються ніби-то за обслуговування, і опиняються вони в кишені невідомо кого", - пояснює О.Станько.

На карті оранжевим кольором показано розміщення торгових точок на офіційно оформленій земельній ділянці, а зеленим кольором - торгові місця поза нею, але з яких також збираються відповідні кошти.

"Продавцям чи власникам торгових місць все одно, куди чи кому сплачувати кошти. Але не байдуже самим тернополянам", - підсумовує Олексій Станько.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео