У «Чарівниці» обговорили проблеми працевлаштування

Багато років поспіль наша країна є постачальником дешевої робочої сили у більш розвинені країни. Проблеми та ризики, пов’язані з нелегальною трудовою міграцією супроводжують багатьох, якщо не всіх заробітчан. Саме про це йшла мова на засіданні жіночого клубу «Чарівниця», що діє при Бучацькому районному центрі зайнятості.

«На жаль, надто багато українців, перебуваючи за межами нашої держави нелегально, часто потрапляють в економічне, правове та сексуальне рабство. Вони абсолютно безправні та незахищені, що стає однією із причин їх психологічної нестійкості, руйнування ідеалів, сподівань та мрій», - зазначив Микола Мицьо, представник центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Він застеріг потенційних заробітчан, щоб вони були уважними до тих, хто пропонує роботу за кордоном. Слід уникати посередників, які обіцяють пристойні місця праці, а, отримавши гроші за так звану надану послугу, зникають і людина опиняється наодинці у чужій країні зі своїми проблемами. У гіршому випадку ті ж посередники можуть продати особу в рабство.

«Кожен громадянин України, перш ніж поїхати за кордон з метою поліпшення матеріального становища, повинен добре подумати: чи завжди його чекають там, на чужій землі, де він ніхто? А чи краще залишитися в Україні, де він громадянин своєї держави, і, можливо, не заробляє мільйони, але все ж живе у власному домі, є господарем своєї долі»,  - підсумував фахівець центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео