Тернопілля: люди інформують податківців про порушників

Понад 70 письмових звернень від 80-ти громадян надійшло до територіальних органів Державної фіскальної служби (ДФС) в області від початку року.

І це - на 24 звернення більше, ніж торік. Причому серед листів було 69 заяв (97,2%) і лише 2 скарги.

  • Переважно письмові звернення адресували у Головне управління ДФС в області (37 звернень) і Тернопільську (26) ОДПІ, - кажуть у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області. – Втім, отримували такі повідомлення також у Кременецькій, Чортківській, Козівській і Збаразькій ОДПІ.

Серед авторів письмових звернень були: 14 підприємців, 6 пенсіонерів, 2 працівники органів ДФС (у т. ч. колишніх), дві фізичні особи, які проводять незалежну професійну діяльність, держслужбовець, журналіст і суддя. Щодо 53-х громадян визначити соціальний стан неможливо.

  • За тематикою найбільше звернень надійшло з інформуванням про ухилення від сплати податків. Таких було аж 16 звернень (22,5%), - додають у податковій. – Втім, були й інші: із питань, пов’язаних із проведенням контрольно-перевірочної роботи (14), щодо ліцензування певних видів господарської діяльності (8).

Із отриманих звернень уже розглянули 65. Ще 6 - перебувають на виконанні, термін розгляду за якими не настав. Відтак фахівці надали роз’яснення щодо 19 звернень (29,2%), 32 звернення вирішили позитивно (49,2%). Лише у 7 випадках люди отримали відмову. Ще 5 звернень перенаправили за належністю, а 2 - не підлягають розгляду (3%).

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео