На Тернопільщині дають «теплі кредити»

755794

Лише за два останні місяці на Тернопільщині укладено майже тисячу кредитних договорів, які передбачають заходи з енергозбереження. Цей показник становить понад 24% від загальної кількості тих, хто скористався «теплим кредитом» минулого року.

«Широка інформаційна кампанія та роз’яснювальна робота сприяє тому, що люди більше розуміють механізм заощадження власних коштів, які витрачаються на тепло. У нас в області діє спеціальна програма, що передбачає утеплення фасадів, заміну вікон, котлів та іншого обладнання. Цього року ми маємо 894 мільйони гривень, щоб допомогти людям менше платити за теплоенергію», - зазначає начальник управління житлово-комунального господарства Тернопільської ОДА Михайло Олійник.

За його словами, на Тернопільщині кількість звернень щодо отримання «теплих кредитів» зросла у десятки разів. Зокрема, лише за квітень і травень нинішнього року вже укладено 972 договори, в той час як за весь 2015 рік програмою скористалося 2491 домогосподарство. Сьогодні лідерами у кредитування заходів з енергозбереження є Зборівський, Підволочиський та Бучацький райони Тернопільської області.

«Якщо грамотно застосувати заходи по енергозбереженню, зниження споживання газу може становити близько 8 млд. куб. у приватному секторі та 3,5 млд. куб. - у багатоквартирних будинках. При тому, що житловий сектор України за рік споживає близько 18 млрд. куб. газу, з яких споживання приватного сектору становить 80%», - уточнює Михайло Олійник.

Отримати консультацію щодо «теплих кредитів» можна у спеціалізованому Call-центрі за тел.: (044) 296-71-60, 292-32-57 та e-mail:energoefect@saee.gov.ua .

Нагадаємо, програма «теплих кредитів» продовжена на 2016 рік, а на її реалізацію з бюджету виділено 894 мільйони гривень. Даний захід триває на виконання Урядової програми підтримки населення із впровадження нових можливостей енергозбереження. 

Плвідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео