Агро-новини 12 червня

поле
Новини аграрного сектору.

поле
поле

В Україну приїдуть китайські фахівці для інспектування виробництва черешні. Міністерство аграрної політики та продовольства прогнозує приїзд в Україну фахівців з Китаю для інспектування виробництва черешні наприкінці червня. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, пишуть «Українські Новини».
  • «Уже найближчим часом — в кінці червня (приїдуть китайські фахівці). Вони зацікавлені в нашій черешні. Хочуть приїхати й подивитися на виробництво. Після цього китайські партнери повинні сформувати своє бачення — у якому вигляді експортувати, тип упакування і т.п.» — сказала вона.

черешні
черешні

За словами Рутицької, Мінагрополітики зараз активно підтримує тих виробників, які займаються садівництвом, і намагаються вивчити можливості зовнішніх ринків для вигідного збуту української садівничої продукції.
  • «Китайський ринок дуже перспективний у багатьох напрямках і за цінами теж. Наприклад, якщо порівняти ціни за кілограм черешні в нас і в Китаї, то за останніми цифрами, ціна черешні в Китаї доходила до 25 дол./кг», — додала заступник міністра.
Вона уточнила, що з Китаєм зараз ведуться переговори у трьох напрямках: крім можливості поставок ягід, також обговорюється питання поставок на їхній ринок м'ясної продукції та розширення списку підприємств, які мають право експортувати молочну продукцію на китайський ринок. Крім того, українська сторона зараз чекає відповідь із Китаю у питанні дозволу експорту на їхній ринок соняшникового шроту.  Японія зацікавлена в імпорті меду з України. Японія зацікавлена в розширенні співробітництва з Україною в агропромисловій сфері, і, насамперед, у збільшенні поставок харчової сої та початку імпорту меду.

12062
12062

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, пишуть «Українські Новини».
  • «Японці також висловили зацікавленість у нашому меді, особливо в акацієвому. Їхні вимоги схожі з європейськими — мед повинен бути високої якості й, головне, не містити антибіотиків», — сказала заступник міністра.
Вона зазначила, що сторони також розглядають питання торгівлі й погоджують поставки продукції птахівництва з України в Японію. Рутицька підкреслила, що в 2015 році експорт у Японію сільгосппродукції з України значно зріс, і завдання міністерства сьогодні — максимально допомогти українським виробникам потрапити на цей ринок і втримати на ньому свої позиції. Нагадаємо, раніше Японія виділила Україні 300 млн. доларів кредиту на проведення реформ. Більшість комплексних добрив почала дорожчати. У той час як товари з високим вмістом фосфору і калію дорожчають внаслідок зростання попиту аграріїв, нітроамофоска дешевшає через відсутність інтересу сільгоспвиробників. Про йдеться в повідомленні прес-служби ДП «Держзовнішінформ». На поточному тижні нітроамофоска марки 16:16:16 пропонується по 8,6-8,9 тис. грн/т, СРТ станція замовника, що на 150 грн/т нижче за показник минулого тижня. У той же час ціни на діаммофоску марки 10:26:26 виросли в середньому на 500 грн/т — до 10,8-11,7 тис. грн/т, СРТ станція замовника. Білоруське азотно-фосфорно-калійне добриво марки 8:19:29 подорожчало на 150 грн/т і продається по 9,4-9,7 тис. грн/т, СРТ станція замовника. Такі тенденції збережуться і найближчим часом. Можна прогнозувати, що в першій половині літа будуть закуповуватись переважно марки з високим вмістом фосфору і калію. Активність на ринку нітроамофоски підвищиться ближче до осені, а пік купівельної активності очікується у вересні-жовтні. Огляд підготував Орест САРМАТСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео