Агро-новини 2 липня

чеврн07
Новини аграрного сектору Створюється карта елеваторів На сайті Elevatorist.com стартує новий проект — «Карта елеваторів». Жодне зерносховище України не залишиться поза увагою журналістів сайту.

02071
02071

Карта буде містити не лише контактну інформацію про елеватори України, а й технічні дані, починаючи від потужностей зі зберігання і закінчуючи відомостями про проектні та будівельні організації, причетні до зведення того чи іншого зерносховища. Проект буде інтерактивним, а інформація щодо елеваторів постійно оновлюватиметься. Підтримку проекту здійснює ДП «Зернова Столиця». «Наша карта стане для керівників елеваторів своєрідним віртуальним обміном досвідом. Вони зможуть побачити, яке обладнання на аналогічних за потужностями зберігання елеваторах використовували їх колеги, зробити для себе певні висновки. Такий зріз допоможе також поклажодавцю зорієнтуватися, куди краще везти зерно, у кого ефективніше працює прийом та відвантаження, у кого більш сучасне обладнання. Зібрана нами інформація буде корисною також для трейдерів і для потенційних покупців, які цікавляться вторинним елеваторним ринком», — пояснила мету проекту редактор сайту Elevatorist.com Інна Воробйова. Сільськогосподарську продукцію контролюватимуть по-європейськи — Лапа На сільгоспвиробників чекають законодавчі зміни Законопроект «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин» прийняли у першому читанні. Очікується, що він буде винесений на розгляд Верховної Ради у другому читанні уже найближчим часом, пише Урядовий портал.

02072
02072

«Реформа контролю за безпекою харчів — це не тільки наші побажання, але й зобов’язання згідно з Угодою про Асоціацію між Україною та Євросоюзом. Необхідність розробки законопроекту про державний контроль у сфері безпечності і якості харчових продуктів спрямована на те, щоб удосконалити систему контролю та адаптувати її до базових норм європейського законодавства. Це не тільки наші побажання, але й зобов’язання згідно з Угодою про асоціацію», — наголосив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.  «Якщо є несуттєве порушення — немає сенсу штрафувати. Тобто з одного боку є контроль, а з іншого — абсолютно ліберальна модель, яка дозволяє у відносно комфортних умовах працювати бізнесу», — додав Володимир Лапа. До слова, це перший в новітній історії України прецедент, коли до розробки закону залучено таке широке коло зацікавлених осіб. Було створено робочу групу при Комітеті аграрної політики. Туди входили експерти аграрного комітету, фахівці Міністерства аграрної політики та продовольства, представники наших європейських партнерів, проводилися консультації з бізнес-асоціаціями. На Рівненщині чиновника зловили на отриманні $3250 хабара за виділення землі Кошти службовець вимагав та одержав через посередника Одного з керівників управління агропромислового розвитку Корецької райдержадміністрації, який одночасно є депутатом Корецької райради, що на Рівненщині, затримала на хабарі Служба безпеки України, повідомляє прес-центр відомства.

02073
02073

Держслужбовець вимагав від комерційної структури 3250 доларів США за виділення в користування 65 га земель сільськогосподарського призначення – по 50 доларів за гектар. Правоохоронці затримали депутата та його посередника після одержання хабара. Здирнику повідомлено про підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу. Огляд підготував Орест САРМАТСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео