Стала відома причина частих аварій за участю тернопільських патрульних

патрульна поліція. авто

Як відомо, автомобілі патрульної поліції оснащені спецсигналами. Існують особливі вимоги до тих, хто може керувати ними. Обумовлені вони Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами » від 20 травня 2009 р. № 511.

Зокрема п.7 згаданого документу передбачає: «Право на керування транспортними засобами, обладнаними спеціальними звуковими і світловими сигналами або призначеними для перевезення небезпечних вантажів, а також автобусами, що здійснюють перевезення за міжміськими і міжнародними маршрутами, надається особам, які останні три роки працюють водіями транспортних засобів відповідної категорії. Військовослужбовці строкової військової служби мають право на керування транспортними засобами, обладнаними спеціальними звуковими і світловими сигналами або призначеними для перевезення небезпечних вантажів, після проходження спеціальної підготовки і стажування протягом шести місяців».

Чи всі патрульні поліцейські, що керують автомобілями зі спецсигналом у Тернополі, мають стаж 3 роки керування автомобілями відповідної категорії – питання швидше риторичне.

Аварійності на дорогах за участю патрульних поліцейських сприяє і відсутність літньої гуми на їхніх автомобілях. Машини передавалися з зимовими колесами, а грошей на купівлю інших немає. Як і на заміну мастил. На частину авто також закінчилися договори обов’язкового страхування транспортних засобів.

Крім того, автомобілі досі не належать патрульним. Нові копи користуються Toyota Prius за договором позички від 10.03.2016 року №389\41 та 11.03.2016 року №2113\42, хоча мали би перереєструвати авто на своє управління.

Ці та інші порушення зовсім не сприяють довірі до нових поліцейських, які покликані змінити ставлення до правоохоронців та започаткувати реальні реформи в галузі. Адже починати, як завжди, треба з себе...

Вибір читачів за тиждень

Відео