Варшава вже має Зарваницьку Богородицю з Тернопільщини (фоторепортаж)

ікона04

У парафії Блаженного Миколая Чарнецького у Варшаві введено копію чудотворної ікони Зарваницької Богородиці.

Парафіяни храму зібралися на спільну молитву у день, коли було урочисто введено ікону Зарваницької Богородиці, - повідомляє Перемисько-Варшавська архиєпархія УГКЦ.

ікона01
ікона01

Автор цієї високомистецької роботи - заслужений художник України Микола Шевчук із Теребовлі. Святий образ Богородиці було написано митцем під час цьогорічного всеукраїнського іконописного пленеру «Вікно у Небо» у Зарваниці.

На початку богослужіння  загасили світло і запалили свічки… Кожний міг перенестися до нічного процесійного ходу в Зарваниці. При запалених свічках і під спів від серця пісні «Витай, Маріє» процесійно внесено ікону Богородиці до церкви. Кожний зі своїми проблемами і труднощами, але з радістю в серці, спільно молився під час молебню, прославляючи Богородицю. У своїй молитві, після молебня парафіяни взяли участь у Божественній літургії. Присутні, як ціла спільнота – українці, поляки, білоруси і інші, всі одно в Христі Ісусі, спільно прославляли Господа.

ікона05
ікона05

ікона02
ікона02

Після Літургії, розпочався хід довкола церкви з іконою Богородиці. Всі вийшли на процесію, щоб разом прославити Божу Матір у спільній молитві і піснях.

В молитві і пісні люди прийшли до храму, де пресвітери поблагословили вірян іконою. Насамкінець, відбулося мирування, спільна молитва до Бога через Богородицю. Вона, як мати, прийшла до своїх дітей, які перебувають у Варшаві. Відтепер вони зможуть молитися перед іконою Пресвятої Богородиці із Зарваниці і випрошувати потрібні всім ласки.

ікона03
ікона03

Петро Овчарик

Фото – відкриті джерела

 

Вибір читачів за тиждень

Відео