Тернопільщина підтримує всеукраїнську акцію "Ранець доброти"

філ01

Акцію допомоги першокласникам, які втратили своїх батьків у зоні бойових дій, багатодітним родинам військовослужбовців, дітям, які проживають у зоні АТО підтримали на Тернопільщині

12 серпня Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет розпочав всеукраїнську акцію допомоги першокласникам, які втратили своїх батьків у зоні бойових дій, багатодітним родинам військовослужбовців, дітям, які проживають у зоні АТО, сірій зоні, переселенцям, повідомляє інформаційний портал УПЦ КП.

Акція носить назву «Ранець доброти». Його Святість звернувся до українців з закликом допомогти дітям, які постраждали унаслідок військового конфлікту в Україні, а також всім дітям, які мають в цьому потребу.

- Дорогі браття і сестри! Скоро розпочнеться навчальний рік. На Сході йде війна і багато дітей залишились сиротами, багато біженців, діти яких не мають можливості отримати усе необхідне для того, щоб почати навчання у школі. Наш відділ соціального служіння закупив рюкзаки для школярів, – все необхідне для першокласників: олівці, ручки, фарби, деякі підручники, в тому числі Закон Божий. Все це ми будемо роздавати дітям, які втратили своїх батьків, захисників нашої української землі на Сході, будемо роздавати дітям переселенців, але їх дуже багато і Церква сама не може забезпечити тих дітей, тому я звертаюся до всіх вас: до підприємців, до людей не байдужих: хто може допоможіть цим дітям придбати необхідні речі для того, щоб діти могли розпочати навчання в школі і мати все необхідне для навчання.

Цим самим ми виявили ту християнську любов, яку заповідав нам Господь Ісус Христос. Вже волонтери дуже багато зробили і для нашої армії, і для біженців, для тих, хто постраждав під час цієї необ’явленої Росією війни з Україною, але треба ще зробити добру справу для дітей. Я думаю, що українські волонтери, українські благодійники зможуть забезпечити дітей-сиріт всім необхідним для того, щоб вони почали навчання у школі – сказав Патріарх Філарет.

Також Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату звернувся до дітей й запевнив, що і Церква, і весь народ потурбується про їхнє майбутнє.

- Для дітей хочу сказати, що вони в Україні не залишуться сиротами, а що і Церква, і бліаодійники – весь український народ потурбується про їхнє майбутнє. Діти, які сьогодні підуть в школу – це майбутнє нашої України і я закликаю Боже благословення і бажаю, щоб Господь допомагав їм у їхньому навчанні і в подальшому їхньому житті – наголосив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси України Філарет.

Координатор акції “Ранець доброти”, заступник голови Синодального відділу соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату, керівник громадської організації «Елеос-Україна» протоієрей Сергій Дмитрієв сказав, що до акції вже приєдналися митці, волонтери та організації. За його словами, вже зібрано близько 100 ранців для дітей. Також він зазначив, що понад 40 ранців на цьому тижні будуть відправлені першокласникам, які живуть у так званій «сірій зоні» в районі Гранітного (поблизу Маріуполя), а у Житомирській області 50 дітей уже отримали необхідні речі для початку навчального року.

Організатор акції - Синодальний відділ соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату ЕЛЕОС-УКРАЇНА за підтримки асоціації Благодійників України.

Сьогодні до акції вже долучились відомі митці, музиканти, громадські активісти, духовні лідери та журналісти. Наразі вони теж готують ранці для першокласників.

У Тернополі до акції приєднався благодійий фонд  «Вірую»,  який з самого початку подій на сході України опікується родинами військових. У Фонді є списки родин, які потребують допомоги, а також навчальних закладів на території АТО та перелік родин вимушених переселенців у Тернополі, яким кожен бажаючий може допомогти.

Фото – відкриті джерела

Вибір читачів за тиждень

Відео