Оксана Бучко

Від перенапруги у будинку тернополян погоріли електроприлади

Мультиварки, мікрохвильовки, телевізори, ноутбуки, пральні машини, холодильники, музичний центр, котел та домофон – це ще неповний перелік електроприладів, які перегоріли від перенапруги у мешканців будинку на Лучаківського, 2. В одній із квартир збитки складають до 15 тис. грн, а загалом у будинку  – до 150 тис. грн, каже голова ОСББ Лучаківського, 3 Ярослав Бригідир.

- Можете вільно заходити в наш під’їзд, домофон і так перегорів, - запрошує пан Ярослав. - Це вже не перший такий випадок.  А реакції від ЖЕКу – жодної. Приїхали з РЕМу, провели тимчасовий кабель, перекинули електромережу на одну фазу і порадили не вмикати приладів, які тягнуть багато світла. У квитанції написали – перенапруга.

unnamed (1)
unnamed (1)

Випадок стався в п’ятницю, 12 серпня, близько 18:00. ЖЕК зреагував лише в неділю.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=V8EUvHIoim0&feature=youtu.be[/embed]

- Представниця ЖЕКу опитувала людей у квартирах, так і ні про що не домовившись, - каже жителька Людмила. – Мережа електропостачання в будинку –в жахливому стані. На цю проблему мали звернути увагу ще після наших попередніх звернень. Проігнорували один раз, знову маємо збитки. Добре ,що я нічого, окрім холодильника, тепер в розетці не залишаю. Хоча сусід був вдома  і почав вимикати усі прилади, як тільки помітив перепади напруги. Все таки роутер згорів.

unnamed
unnamed

Також у дворі мешканці самостійно проводять ремонт. Кажуть, що ЖЕК вміє лише засипати ями.

- Ми самі укладаємо бетон і ремонтуємо об’їзди. ЖЕК у ремонті двора бере мінімальну участь, - додає Ярослав Бригідир.

Мешканці написали звернення в ЖЕК, управління ЖКГ та особисто меру. Вони вимагають ремонту електромережі та компенсації збитків.

Фото та відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео