Ртуть не принесе шкоди здоров’ю тернополян (відео)

У одному з підвалів Тернополя, під час планового прибирання в будинку, працівниками ПМП «СОВР» було виявлено три посудини з підозрілою речовиною.

Прибиральники, виносячи сміття з підвального приміщення помітили, що одна з ємностей розбита і містить ртуть. Після такої знахідки комунальники зателефонували у Державну службу надзвичайних ситуацій.

- В наявності у підвалі було 2кг 200г ртуті, - повідомив начальник Управління з питань цивільного захисту населення Ігор Лівінський. За його словами було розлито лише 400г, але на даний час, після проведення очищення та провітрювання приміщення ртуті більше немає. Усе було вилучено і незабаром відправлять у іншу область на утилізацію.

[embed]https://youtu.be/OGLsgI-RjKM[/embed]

- Життю і здоров’ю мешканців будинку загрози немає. Вхід у підвал окремий від під’їзду, двері в нього зачинено та опечатано, охорону здійснюють працівники поліції, - запевнив Ігор Лівінський. – Правоохоронці знаходитимуться біля об’єкта щонайменше добу, після чого повторно будуть проведені заміри і хлорування приміщення.

Кому і для чого така маса ртуті – на даний час не відомо. За даним фактом вже працюють правоохоронці.

Фото, відео автора

   

Вибір читачів за тиждень

Відео