Орест Сарматський

Диво-дитині з-під Тернополя аплодував мистецький Київ

unnamed (44)

Серію нових робіт презентував у Києві Павло Шачко із Гаїв Шевченківських.

Свого часу Павло Шачко, учень відомого в Україні художника з Тернополя Миколи Дмітруха став фіналістом всеукраїнського конкурсу «Небелиці» у Львові. Його роботи були на виставці у Києві, Варшаві, Брюсселі. Також він переміг у конкурсі «Щасливі діти українські на коні», пізніше отримав друге місце у мистецькому фестивалі «Free Art Festival» в Тернополі. Крім того, одну з його робіт було відзначено у конкурсі «В гостях у гетьмана», що його проводила ТРК «Радіо-Ера». Полотна юного художника експонувалися і в столичних музеях – у Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького, а потім – у Національному Музеї Тараса Шевченка. Торік талановитий хлопчина став лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Диво-дитина» і переміг у номінації «Найтворчіша дитина України».

І ось тепер, йому, як стипендіату  Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна», було запропоновано зробити персональну виставку у Літературно-меморіальному будинку-музеї Тараса Шевченка.

unnamed (38)
unnamed (38)

Там, як повідомили кореспондента «ТЕРЕНу» у згаданому Фонді, Павло Шачко презентував серію своїх нових робіт.

На початку мистецької імпрези київська піаністка Соня Жолобова, яка в серпні за сприяння Фонду мала змогу вдосконалювати майстерність у Брюсселі, яскраво виконала сонату ре мінор Скарлатті і етюд Борткевича.

unnamed (37)
unnamed (37)

А юні учасниці вокальної студії «Нота» прийшли не просто на відкриття художньої виставки, а на зустріч з другом: талановиті співачки підтримали Павла під час відкриття його персональної виставки в Національному музеї Тараса Шевченка в січні.

Цього разу вокальний ансамбль «Нота» подарував юному художникові, а також гостям низку пісень.

Присутні на виставці митці відзначали, що творчий рівень Павла Шачка відповідає навикам значно старших за віком юних художників і навіть цілком сформованих молодих художників.

Колоритні, динамічні композиції просто вражають своєю довершеністю і неповторністю.

unnamed (43)
unnamed (43)

unnamed (42)
unnamed (42)

unnamed (41)
unnamed (41)

Фото – автора та Фонду «Україна»

Вибір читачів за тиждень

Відео