Вавила – святкові вила, вони копиць сіна не роблять, пластів не піднімають, на роботу не спішать, тихо в безлюдному місці лежать

1319303498 (1)

Протягом усього дня 17 вересня у Тернополі буде триматися хмарна погода. Без опадів.

17 вересня у Волинській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській, Донецькій, Луганській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях, 18-19 вересня у Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях утримається надзвичайна пожежна небезпека.

Screenshot_1
Screenshot_1

Температура повітря вночі 10-12°С, вдень – 23-25°С.

Вітер – 2-5 м/с.

Сонце зійде о 06:57, захід – о 19:25. Тривалість світлового дня - 12 годин 28 хвилин.

Фаза місяця – убуваючий місяць, вночі буде освітлено 98%.

За останні 130 років 17 вересня реєстрували такі температурні рекорди:

макс: 29.2° (1947)

мін: -0.4° (1952)

Народний прогноз погоди: 17 вересня відзначається день пам'яті ікони Божої Матері «Неопалима купина». Цього дня наші пращури на світанку ходили слухати останні голоси птахів, які відлітали на південь. І слідкували за воронами: якщо ці птахи сідають головами у різні сторони - день буде безвітряним, а якщо в одну, і якнайближче до стовбура дерева – чекай вітру.

17 вересня – Вавили, священномученика.

Вавила — святкові вила, вони копиць сіна не роблять, пластів не піднімають, на роботу не спішать, тихо в безлюдному місці лежать.

Інформацію взято з сайтів ua.sinoptik.ua, rp5.ua, meteoprog.ua та Українського гідрометеорологічного центру.

   

Вибір читачів за тиждень

Відео