Молоді художники створили в Тернополі казковий арт-хол (фоторепортаж)

Творча молодь міста обєдналася завдяки хорошій справі – допомогти відтворити казку на стінах холу однієї з міських бібліотек.

Чари у холі, що на вулиці Руська 31, буквально витають у повітрі, адже художники з вогником у очах творять нову історію.

unnamed-20
unnamed-20

Ідея створення такого літературно-мистецького проекту належить Олександру Івановичу Смику - начальнику управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради та Світлані Козелко - директору комунальної установи «Тернопільська міська централізована бібліотечна система». Працює над розписом стін близько 14 студентів з вищих навчальних закладів міста.

unnamed-22
unnamed-22

- Дівчина читає, і різні герої з книг для неї творять незвичайний світ, - пояснює ідею однієї з картин пані Світлана. - Формат роботи над створенням арт-холу доволі нестандартний, адже дехто з митців працює тут тиждень, а хтось лише два дні. Для цих молодих людей графік роботи значення не має, оскільки більшість з них приходить о 7-ій ранку, а додому повертаються об 11-ій вечора.

unnamed-17
unnamed-17

Позитивна атмосфера і енергія у кожному з митців. Ані фарба на штанях, ні брудні заляпані кеди не здатні зіпсувати хорошого настрою. Тут твориться диво.

unnamed-15
unnamed-15

- Це мій чоловік Анрій, проводить нам електрику, - веде мову Світлана Козелко. - Майстрував нам двері.

unnamed-21
unnamed-21

Ціла сім’я пані Світлани задіяна у даному проекті, можна сказати, що  ці стіни за місяць роботи стали для них другою домівкою… Дружня атмосфера і бажання об’єднатися заради спільної мети – саме це робить працю особливою.

unnamed-10
unnamed-10

unnamed-11
unnamed-11

unnamed-13
unnamed-13

unnamed-14
unnamed-14

unnamed-18
unnamed-18

unnamed-19
unnamed-19

unnamed-16
unnamed-16

unnamed-12
unnamed-12

Відкриття літературного арт-холу відбудеться завтра, 28 вересня, о 10:00, в приміщенні Центральної міської бібліотеки, що на вулиці Руська, 31.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео