Віра Олександрович

Про податки від часів Стародавнього Риму розповіли тернопільським студентам (фото)

unnamed-11

Студенти відвідали Головне управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Тернопільській області.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

- Уже стало доброю традицією, що студенти місцевих навчальних закладів відвідують установу із розширеними екскурсіями, - кажуть у податковій. - Основна мета таких заходів – виховання податкової культури у підростаючого покоління – майбутніх платників податків, а також ознайомлення їх із професією фахівця податкової і митної справи. Не зайвим є і донесення до молоді постулату, що податки – це основа формування бюджету країни та фінансування всіх соціально важливих і економічних програм держави.

unnamed-10
unnamed-10

Зокрема, у Головному управлінні ДФС в області уже кілька років тісно співпрацюють із Тернопільським національним економічним університетом (ТНЕУ). Тож днями до відомства завітали студенти третього курсу факультету аграрної економіки і менеджменту.

unnamed-9
unnamed-9

- Спершу гостей ознайомили із роботою Головного управління ДФС, його функціями, завданнями, структурою  і сучасними сервісами, - пояснюють у податковій. - Також молоді розповіли про історичні основи оподаткування, історію формування і адміністрування податків від часів Стародавнього Риму і до наших днів. Студенти оглянули документи періоду німецької окупації, Російської Імперії, радянського періоду і незалежної України.

Після короткої ознайомчої лекції студенти відвідали Центр обслуговування платників податків (ЦОП) і оглянули галерею робіт учасників конкурсу дитячої творчості, який кілька років поспіль проводили за ініціативи служби.

Фото, надані Відділом організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби в області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео