Аграрії Тернопільщини прогнозують долар за 60 гривень

20161004092330

Вже у 2016 році можуть подорожчати основні продукти, які виробляють аграрні підприємства.

Ціна за 1 л. молока може  зрости на 8 гривень, за 200 гр. масла – на 15 гривень, за кілограм свинини чи яловичини на 40 гривень, за буханець хліба на 4 грн.

Такі невтішні прогнози озвучили під час Всеукраїнського страйку аграріїв, який проходив під стінами Верховної ради України.

Значне здорожчання основних продуктів харчування настане тоді, коли Верховна рада України не дослухається до вимог аграріїв та зніме для сільськогосподарських виробників оподаткування ПДВ.

Саме тому під час Всеукраїнського страйку аграріїв мітингувальники вимагали ухвалити законопроект № 385-1 “Про внесення змін до Податкового кодексу України на додану вартість, у тому числі сільгоспвиробників”.

- Сьогодні аграрії виробляючи власні продукти першої необхідності, як ніхто інший дбають за продовольчу безпеку нашої країни, - сказав під час страйку керівник апарату Тернопільської обласної партійної організації Аграрної партії України Володимир Мужевич. – Збереження пільгового оподаткування – це можливість не забирати в аграріїв обігових коштів, в сьогоднішніх умовах відсутності інвестиції та високої інфляції.

Крім того, страйкарі вимагали продовжити мораторій на продаж земель с/г призначення до того часу, поки не буде розроблено всього комплексу законодавчих актів, необхідних для завершення земельної реформи.

Як показує статистика, сьогодні аграрії заробляють для країни кожен другий долар і кожну третю гривню.

Саме від них залежить стабільність економіки, ціни в супермаркеті, курс долара.

Але за останні два роки влада у 41 раз підвищила податкове навантаження на аграріїв. В той же час за останні два роки українці збідніли у 2, 5 рази і мають найнижчі доходи у Європі. А 80% українців за даними ООН живуть поза межею бідності.

Про початок мітингу можна прочитати ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео