Віра Олександрович

«Хороше кіно швидко не народжується» - Тарас Ткаченко у Тернополі (фото, відео)

- Війни тепер виграють на культурному, інформаційному полі, - каже гість І-го Всеукраїнського форуму «КіноХвиля» у Тернополі Сергій Тримбач.

unnamed-19
unnamed-19

Український кінокритик, кінознавець, кіносценарист, діючий голова Національної спілки кінематографістів України, а також - президент Асоціації кінокритиків України вважає, що наша центральна влада поки що цього не зрозуміла. А тому не приділяє достатньо уваги кіномистецтву як засобу контрпропаганди.

[embed]https://youtu.be/4fTQpT5rWOo[/embed]

Власне, І Всеукраїнський форум «КіноХвиля» стартує у Тернополі саме сьогодні, 3 листопада. Саме з цієї нагоди у нашому місті зібралися такі знані гості. Представив їх заступник міського голови Леонід Бицюра, який є «батьком» форуму.

[embed]https://youtu.be/xsGNmnjebqA[/embed]

Під час дійства покажуть близько 50 кінокартин. Відбудеться 8 інформаційних панелей і майстер-класів. Але «родзинкою» дійства стане допрем’єрний показ фільму «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка. Стрічка, знята за реальними подіями, стала сенсацією Одеського міжнародного кінофестивалю-2016, де отримала Золотого Дюка - як найкращий український фільм.

unnamed-20
unnamed-20

До слова, режисер, кіносценарист і новообраний голова Національної спілки кінематографістів України Тарас Ткаченко багато в чому згодний зі своїм попередником.

[embed]https://youtu.be/d36pkSUmxuU[/embed]

- Мені дуже важливо побачити ваші очі після перегляду, адже тема, показана у фільмі – вам дуже близька, - каже режисер. – Як на мене, це навіть добре, що фільм знімався так довго і складно. Хороше кіно швидко не народжується…

unnamed-21
unnamed-21

Тернополян запрошують на перегляд стрічки саме сьогодні, 3 листопада, у «Cinema City». Це – єдиний захід форуму, на який глядачі мусять придбати квиток. Початок показу - о 18 годині. Окрім того, відбудеться спілкування із продюсером «Гнізда горлиці» Володимиром Філіпповим, актрисою Риммою Зюбіною, а також — головою Державного агентства України із питань кіно Пилипом Іллєнком.

[embed]https://youtu.be/PGrImvzf2z4[/embed]

Нагадаємо, І Всеукраїнський форум «КіноХвиля» триватиме від 3 до 12 листопада. Пройде він під гаслом: «Дивимось своє, українське!». І цей захід може стати початком перетворення «файного міста» на столицю українського кіно. Із повною програмою можна ознайомитися ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео