«ЖЕК» втретє програв суд Тернопільському ОСББ

sud700

Про це на своїй сторінці у facebook повідомив міський депутат, а за сумісництвом і голова кількох ОСББ Тернополя, Сергій Лупак.

"2 листопада 2016р. у Вищому господарському суді України, відбулось слухання касаційної скарги ПП «Вікторія М» (ЖЕК) до ОСББ «Вишневецького 9», щодо поверненням нами (ОСББ) на рахунок ЖЕКу 10244 грн., коштів спец фонду. ЖЕК мотивує, що дана сума виникла внаслідок проведенням ремонту на сходових клітках, де сума фактично понесених витрат вийшла нібито більшою від суми нарахування квартирної плати співвласникам. Ремонти проводились коли будинок перебував ще на балансі ПП «Вікторія М». Попередньо були слухання у Господарському суді Тернопільської області, Львівському апеляційному господарському суді, а сьогодні у Вищому господарському суді України. У всіх трьох судах вимогу ПП «Вікторія –М» до ОСББ «Вишневецького 9» було не задоволено. Одна із причин відмови, відсутність первинних документів на проведені роботи в багатоквартирному будинку. Не дивлячись, що у нас в будинках затверджений по будинковий тариф, а ЖЕКи лише формально звітуються про виконані роботи без наявності підтверджуючих документів понесених витрат, в даному випадку бачимо по результату судових баталій. ЖЕКи лише збагачуються на коштах співвласниках, проводячи незначну кількість робіт у самих багатоквартирних будинках. Дане твердження відноситься до частини ПП (ЖЕКів).

«Це був лише захист, проте скоро сторони поміняються місцями».

Судові збори сьогодні не маленькі, тим більше було три судових слухання, і усі витрати зі сторони ПП (ЖЕКу), пішли із їхнього рахунку, а фактично дані кошти можна було використати для ремонту внутрішньо будинкових мереж в одному із будинків, або ж направити на фарбування входу до під’їзду, що є родзинкою даного ПП (ЖЕКу).

Завдячуючи Andrew Duda, котрий веде декілька ОСББ м. Тернополя, та відстоює інтереси ОСББ у всіх напрямках, а також в даних судових слуханнях, ми маємо хороший результат, який буде наукою для усіх інших.

ГС «Рада Голів ОСББ м. Тернополя»

Вибір читачів за тиждень

Відео