Оксана Бучко

Скарг від тернополян на проведення конкурсу проектів «Громадський бюджет» не надійшло (відео, фото)

Скарг на підсумки голосування у конкурсі «Громадського бюджету» від тернополян не надійшло. Деякі бланки із голосами паперового варіанту визнали недійсними, але на остаточні результаті це не вплинуло.

Про це йшлось під час засідання Номінаційного комітету  «Гpoмaдcькoгo бюджeтy» Тернополя по розгляду скарг та оголошенню результатів голосування 24 листопада.

unnamed-2
unnamed-2

Нагадаємо, «Громадський бюджет» має 5 млн грн. Проекти ділять на великі, які коштують від 100 тис до  1 млн грн., та малі – до 100 тис грн.

[embed]https://youtu.be/XzGNtzSADfQ[/embed]

- Тішить, що активність тернополян була вища, ніж в інших містах, навіть вища, ніж у Львові, - каже голова Номінаційного комітету Назар Зелінка. – Але свого піку голосування досягло в останній день. А 33 бланки ще надійшло в суботу, коли конкурс був завершений. Їх визнаємо недійсними.

unnamed
unnamed

Усього в голосуванні взяло участь 5 539 тернополян, які віддали 14 365 голосів.  Неправильно заповнених бланків надійшло 12, їх також визнали недійсними. В більшості тернополяни обирали електронний спосіб голосування.

unnamed-4
unnamed-4

- Реалізовували конкурс у стислі терміни, - говорить депутат міської ради Іван Сороколіт. – Проте, вдалось витримати баланс та дійти до компромісу між учасниками комітету. Тепер залишається чітко розповідали кошти для втілення проектів-переможців.

unnamed-1
unnamed-1

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео