Тернополяни мандрували життєвими лабіринтами доль українців

15242000_549882278540289_8925632110786183418_n

Вчора, 29 листопада, у Тернопіль знову завітав «Спадок нації» - унікальний широкоформатний фільм про вишиванку як генетичний код та символ незламності українців. Безкоштовний показ відбувся в кінотеатрі «Палац кіно».

Затамувавши подих, глядачі, серед яких було чимало студентів тернопільських вишів, мандрували життєвими лабіринтами доль українців, для яких вишита сорочка стала символом незламності та сили духу.

Присутні також мали унікальну можливість побачити й почути автора сценарію та ідеї фільму Леся Воронюк, яка у своєму відеозверненні наголосила на важливості пошуку українцями свого національного коріння, а також розповіла, як і коли у неї виник задум зняти такий неординарний фільм...

До слова, «Спадок нації» уже побачили у багатьох містах та містечках України, а також у Німеччині, Франції, Бельгії, Чехії, Іспанії, Італії, Греції, ОАЕ та Білорусі. Цими днями безкоштовні покази фільму відбуваються також у прифронтових містечках: Краматорську, Слов'янську, Костянтинівці, Дружківці.

Після завершення фільму тернополяни зібрали 1354 грн. на розвиток українського документального кіно, долучившись таким чином до розбудови національної кіноіндустрії.

Вибір читачів за тиждень

Відео