Віра Олександрович

У Тернополі по 10 тисяч отримуватимуть усі, хто підписав контракт (відео)

сесіяффф

Цілу низку депутатських запитів розглянули на сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 16 грудня. Зокрема, 40-ка голосами «за» обранці тернополян підтримали ініціативу свого колеги із «Самопомочі» Олега Нитки.

Про те, що також відбувалося на сесії «Терен» писав ТУТ і ТУТ.

Нагадаємо, виконавчий комітет міської ради 02.11.2016 р. затвердив положення «Про порядок надання одноразової грошової допомоги громадянам, відібраним і направленим Тернопільським ОМВК для проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України». У тому документі передбачили виплату одноразової грошової допомоги у 10 тисяч гривень усім тернополянам, які підписали контракт у Тернопільському військкоматі. При цьому, на думку депутата, обділеними виявилися ті, хто пішов служити бодай на день-два раніше.

«Людина просто пішла захищати всіх нас»

- Дійсно, це надзвичайно важливе і потрібне рішення, адже йдеться про підтримку хлопців, які захищають нас на сході російського агресора, - каже депутата. - Однак у положенні вказано, що виплата здійснюється тим військовослужбовцям, які підписали контракт, починаючи із 18 серпня 2016 року. До мене, як до депутата Тернопільської міської ради, неодноразово зверталися члени родин бійців АТО із запитанням: чому виплату одноразової грошової допомоги проводять лише тим, хто підписав контракт після 18-го серпня?

[embed]https://youtu.be/nryymZBQqgA[/embed]

Так, військовослужбовець, який підписав контракт на 3 дні раніше, не мав права на отримання одноразової допомоги. І це при тому, що він був добровольцем, причому вже воював на сході впродовж року. Мовляв, це на прийомі розповіла мати бійця.

нитка
нитка

нитка
нитка

- Людина просто пішла захищати всіх нас, однак на три дні раніше і права на матеріальну допомогу вже не має, - нарікає депутат. - Також дивним є той факт, що право на матеріальну допомогу отримали лише рядові, сержанти і старшини, а молодший і старший офіцерський склад «залишився за бортом».

Стадіону на території школи №2 – бути!

Відтак, депутат запропонував дати доручення виконавчому комітету, аби вони внести зміни у рішення №916 від 02.11.2016 року і передбачити: - право на отримання одноразової грошової допомоги мають всі громадяни, відібрані і направлені Тернопільським ОМВК для проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України, які підписали контракт із 01.01.2016 року; - право на отримання одноразової грошової допомоги мають усі категорії військовослужбовців від рядового до старшого офіцерського складу, які підписали контракт із 01.01.2016 року; - розмір одноразової грошової допомоги для всіх категорій військовослужбовців залишити незмінним - 10 тисяч гривень.

Запит підтримали 40 депутатів. Причому про особисту згоду на те, аби вирівняти із усіма молодший і старший офіцерський склад, висловився міський голова Сергій Надал. Натомість інші зміни викликали у нього сумніви. Можливо, згодом справедливість будуть відновлювати, впровадженням окремих програм.

До слова, той же Олег Нитка, завдяки колегам-депутатам із бюджетної комісії, які дослухалися до його прохання, зміг відстояти виділення 1 250 000 грн на облаштування стадіону, що на території школи №2 (масив «Новий Світ»). Таку суму передбачили у бюджеті Тернополя на 2017 р.

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео