Віра Олександрович

Тернополяни полюблять «стукати» на начальників або ділових партнерів

unnamed (9)

Аж 172 письмових звернення отримали у Державній фіскальній службі Тернопільщини минулого року.

Причому значна частина таких листів – особлива, бо у них колишні працівники або ділові партнери відверто «стукали» на керівників чи нечесні, на їхню думку, фірми. Про це повідомили у Головному управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- У 2016 році надійшло 172 письмових звернення від 188 громадян, - уточнюють фахівці. - Це - на 20 звернень більше, ніж у 2015 році. Серед листів: 155 заяв і 17 скарг, у т. ч. 5 - колективних звернень від 20 громадян.

Переважно письмові звернення адресували до ГУ ДФС в області (82 шт., або 47,7%), у Тернопільську (74 шт.), Кременецьку (10 шт.), Бучацьку (4 шт.) і Чортківську ОДПІ (2 шт.).

- Серед авторів письмових звернень - 21 підприємець, 11 пенсіонерів, 5 працівників органів ДФС (у т. ч. колишніх), дві фізичних особи, які провадять незалежну професійну діяльність, по двоє селян і держслужбовців, журналіст, суддя, - повідомили фахівці. – До речі, щодо 143-х громадян соціальний стан визначити не вдалося.

За тематикою, найбільше звернень надійшло із інформуванням про ухилення від сплати податків (50 шт.), із питань, пов’язаних із проведенням контрольно-перевірочної роботи (36 шт.), щодо адміністрування загальнодержавних податків (25 шт.).

- У встановлений законом термін 164 звернення розглянули, ще 8 - перебувають на виконанні, термін розгляду за якими не настав, - додали у податковій. - За результатами розгляду, 81 звернення вирішили позитивно. Надано роз’яснення у 39 випадках, а щодо 14 звернень надали відмову. Ще 13 - спрямували за належністю, 14 звернень не підлягали розгляду, ще 3 - повернули авторам.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео