Орест Сарматський

У рідному селі Йосифа Сліпого на Тернопільщині згадали патріарха (фоторепортаж)

У селі Заздрість відбулися урочини з нагоди 125-літнього ювілею кардинала Йосифа Сліпого.

Зранку в меморіальному музеї патріарха, що біля родинної садиби Йосифа Сліпого у Заздрості відбулася літургія, яку провів глава УГКЦ Святослав (Шевчук).

unnamed (7)
unnamed (7)

Голова облдержадміністрації Степан Барна зачитав привітання учасникам урочин ввід міністра культури України Євгена Нищука.

- Світлої пам’яті Патріарх Йосиф був свідком подій майже цілого буремного ХХ сторіччя. Крізь трагічні етапи історії, революції, війни, мільйонні людські трагедії та особисті втрати він проніс вогонь свого незламного духу, жар серця патріота України та захисника української Церкви. У пам’яті нащадків він залишиться не тільки, як кардинал, верховний Архієпископ і Патріарх, а, перш за все, як мученик віри і совісті, в’язень заради Христа, як виняткова особистість, що увійшла в історію Церкви, залишила яскравий слід у світовій богословській та інтелектуальній традиції, - йдеться зокрема у привітанні міністра культури України.

unnamed (3)
unnamed (3)

Представники високого духовенства, влади, віряни відвідали  родинну садибу Сліпих, ознайомилися із експозицією меморіального музею патріарха, яка розповідає про страдницький шлях духовного борця за українську державність.

unnamed (5)
unnamed (5)

unnamed (1)
unnamed (1)

Подробиці події – завтра на нашому сайті.

 Фото – автора

Вибір читачів за тиждень

Відео