Мультимедійне дослідження любові в Тернополі

VOHHadzMAr4

28 лютого, о 19:00, у Бункермуз проект роздІловІ: ЩАСТЯ не оминеш. Тернопіль — це мультимедійне дослідження любові — словом, звуком, зображенням. Від публіки очікується здатність сприймати усіма органами.

Проект «роздІловІ», який представляє Агенція АртПоле, поєднує поезію Сергія Жадана, музику Олексія Ворсоби і Влада Креймера, візуалізацію Олі Михайлюк, якій також належить ідея твору. Цього разу тур проходитиме у восьми українських містах — від Щастя до Львова. Тернопіль зустрічатиме в останній день зими — 28 лютого 2017.

Ця подорож «роздІлових» є також промо-туром першого альбому проекту.

«роздlловl» — це мультимедійне дослідження любові — словом, звуком, зображенням. Від публіки очікується здатність сприймати усіма органами. Розділові — знаки — наповнюють текст інтонаціями й почуттями. Розділові — лінії — направляють і позначають кордони й відстані на земній кулі. Крапка. Виникає з НІЧОГО, щоб стати безкінечністю. Це «нічого» і є головним словом проекту. Як можна зафіксувати «нічого»? За що триматися в порожнечі (може, просто за літери)? Якою є порожнеча на дотик? Що важливіше — слово чи поверхня, на якій воно написане, інтонація, з якою воно сказане, адресат? Об’єктами проекту-дослідження стають також слова «ніжність», «війна», «ніч» і «любов». Важливим етапом «роздІлових» були репетиції в садибі Мсциховського — старовинній віллі неподалік Алчевська. Саме там була написана частина музичних композицій, зокрема, Вальс Алчевськ (таку назву має і документальний фільм, знятий Вадимом Ільковим). З того часу «роздІловІ» були представлені на найбільших літературних фестивалях у Львові, Чернівцях, Харкові, а також неодноразово в Києві і Одесі. Навесні 2016 року відвідали східні міста поблизу зони бойових дій, де аудиторія виявилася надзвичайно відкритою й чутливою. До завершального виступу в київському планетарії вже народилися нові композиції.

Постійні зміни стали концептуальною необхідністю проекту. Люди, місце і обставини задають настрій кожного показу, народжуються вірші, музика. Між виступами проект продовжує існувати у віртуальному вимірі rozdilovi.org, який також наповнений метаморфозами твору, дозволяє гратися зі словами, складати з віршів щоразу інші історії, створювати листівки з фрагментів поезій та малюнків і дарувати їх друзям.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео