Чого Чортків навчатиметься у тернополян?

news-b4qVUHh0ey

Заступник Чортківського міського голови Роман Тимофій, начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури Василь Воціховський та завідувач сектору інформаційно-програмного забезпечення Богдан Школьницький зустрілися з начальником Державного комунального підприємства «Тернопільелектротранс» Андрієм Мастюхом та директором ТОВ «Системний зв’язок» Віталієм Васильковим.

На зустрічі був присутній також головний інженер ТОВ «Чортківське АТП-16142» Орест Цимбала, повідомляють у прес-службі Чортківської міської ради.

Андрій Мастюх розповів про всі кроки, зроблені керівництвом «Тернопільелектротранс» для максимального налагодження щодо чіткого дотримання графіків руху міського транспорту у місті Тернополі. У даний час тернополяни мають змогу стежити за рухом міських автобусів та електротранспорту у режимі реального часу завдяки використанню системи GPS-навігації. Відтак, кожен пасажир, маючи доступ до інтернету, на сайті онлайн може відслідкувати як рухається автобус чи тролейбус на мапі міста. Можна також вибрати конкретну зупинку і побачити час, протягом якого автобус чи тролейбус прибуде на зазначену зупинку.

“Тернополяни раніше часто нарікали на невиконання перших та останніх рейсів, на те, що транспорт спізнювався або не виїжджав на маршрут. Тепер ця проблема у місті вичерпана, бо кожен пасажир може проконтролювати інтервал руху міського транспорту, - зазначив Андрій Мастюх. - Таким чином зникла і проблема з нелегальними перевезеннями. Ми ставили перед собою чітку вимогу: навести порядок у графіку руху міського транспорту, зробити проїзд у місті легальним і максимально безпечним для усіх пасажирів. І, сподіваємося, нам це вдалося зробити!”

Директор ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків розповів у ході зустрічі про напрацьовані моменти щодо впровадження електронного квитка, за допомогою якого проводиться оплата у міському транспорті і видається друкований квиток. На цьому квитку можуть зберігатись потенційні і вже наперед проплачені проїзди у тролейбусах. Тобто, в спеціальних кіосках можна заплатити наперед певну суму, поповнити карту, і потім використовувати для проїзду у тролейбусі. Це й буде картка – електронний квиток.

“Завдяки електронним квиткам тернополяни мають змогу суттєво економити. Скажімо, поповнили «проїзну» картку на 90 проїздів – 9 (10%) отримали у бонус, на 60 проїздів — 5 (8,4 %) у бонус. Тож, чим на більшу суму поповнив картку коштами, тим більше отримав бонусів. Ми зараз розробляємо таку програму аби максимально зацікавити споживача. Щоб ті, хто користуються громадським транспортом – взагалі відійшли від оплати готівкою,” - розповів Віталій Васильків.

Це нововведення має ряд переваг: завдяки електронним квиткам керівництво має змогу простежити увесь пасажиропотік і врегулювати інтервал руху транспорту по різних маршрутах.

На завершення зустрічі заступник міського голови Роман Тимофій зазначив:

Ми маємо чого повчитися у “Тернопільелектротрансу”! Сподіваємось, що невдовзі і у Чорткові наведемо лад з громадським транспортом. Зокрема, у найближчому часі у міських автобусах вже заплановано встановити систему GPS-навігації”.

Вибір читачів за тиждень

Відео