Оксана Бучко

Тернополяни матимуть доступ до європейських та ірландських лоукостів

loukostyi-v-Ukraine

Один з найбільших європейських лоукостів може заявити про намір зайти на український ринок авіаперевезень 15 березня. Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі каналу «112 Україна», передає "BBC Україна".

Також 13 березня міністр підтвердив, що ірландська авіакомпанія Ryanair заходить на український ринок. Перший літак здійснив посадку в аеропорту «Жуляни» у Києві. До 16 березня ціни на квитки будуть доступні за ціною €19,99, повідомляє zaxid.net.

Щодо маршрутів, Wizz Air  у першу чергу розглядає рейси з України в Польщу, а також в інші європейські країни.

Ryanair має відкрити 4 маршрути з Києва і 7 маршрутів зі Львова. Із київського аеропорту «Бориспіль» Ryanair виконуватиме 15 авіарейсів на тиждень на чотирьох маршрутах. Компанія буде виконувати три рейси до Ейндховена (Нідерланди), п’ять рейсів до Лондона (аеропорт Стандсен) , три рейси – у Манчестер і чотири – у Стокгольм. Із міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Ryanair здійснюватиме авіарейси до Кракова, Вроцлава, Будапешта, Берліна, Ейндховена, до Меммінгема, що біля Мюнхена, і до Лондона, сказав Девід О’Брайан. Очікується, що детальну інформацію про кількість авіарейсів оголосять сьогодні у Львові.

- Стосовно конкуренції з Wizzair, то ви бачите, що зазвичай ми встановлюємо ціни на чверть дешевші, аніж пропонують інші лоукостери. А оскільки в Україні лише один лоукостер — то в даному випадку проблеми ми не бачимо, — зазначив комерційний директор компанії Ryanair Девід О’Брайан на zaxid.net. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео