На селі гряде об’єднання бібліотек

Byblyoteka

Обласна влада ініціює об’єднання бібліотек у селах. Мета – зекономити кошти на адмінперсоналі, а вивільнені гроші направити на поповнення фондів, повідомляє Номер один.

– Ми вважаємо, що сьогодні іншого шляху, як об’єднувати шкільні і сільські бібліотеки, немає. Бо ні одна, ні інша не виконують функції бібліотеки. Ми маємо йти тим шляхом, щоб зосередити бібліотечні фонди в одній бібліотеці і за рахунок зекономлених коштів поповнювати ці фонди – передплачувати газети та журнали, проводити інтернет, встановлювати комп’ютерні системи. Ми повинні рухатися в ногу з часом, а не залишатися в минулому столітті, – заявив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

За останніми даними обласного Головного управління статистики, обслуговування населення книгою у Тернопільській області здійснювали 909 бібліотек різних систем і відомств, у т.ч. 104 – у міських поселеннях і 805 – у сільській місцевості. Книжковий фонд бібліотек становив 8 млн. примірників: 3 млн. – у міських і 5 млн. – у сільських бібліотеках. Упродовж минулого року 455,2 тис. читачам було видано 9,8 млн. примірників книжок та журналів, відповідно 161,2 тис. і 4,3 млн. – у міських та 294 тис. і 5,5 млн. – у сільських бібліотеках. У розрахунку на одного читача було видано 22 книги, у т.ч. 27 книг – у міських і 19 – у сільських бібліотеках.

Вибір читачів за тиждень

Відео