Тернополянам розповіли, як правильно бігати

unnamed (9)

Із початком літа тернополяни почали задумуватися, як привести себе в форму, адже не за горами відпочинок. І багато хто вирішує бігати. Як правильно це робити і про основні помилки при бігу розповів тернопільський тренер.

Здавалося б, ну що може бути простіше, ніж заняття бігом? Одягнули спортивний костюм, кросівки, музику у вуха і вперед. Насправді ж, через такий підхід 70% початківців отримують травми.

Тож давайте по порядку,  біг приносить очевидну користь, таку як скидання зайвої ваги і зміцнення організму, останнім часом він став ще і дуже модним видом спорту. Зараз регулярно проводяться марафони, благодійні забіги та просто спільні тренування.

Основні помилки:

Висока інтенсивність тренувань

-         Багато новачків намагаються вже на перших тренуваннях побити всі мислимі і немислимі рекорди. В результаті, замість справжніх результатів в майбутньому, вони отримують розтягнення, перевтому і невдоволення собою. Щоб уникнути цього, напишіть собі програму тренувань з поступовим збільшенням навантажень, дотримуйтесь їй і прислухайтеся до свого організму.

-         Щоденні виснажливі пробіжки абсолютно точно не стануть гарантією високих результатів, швидше за все вони приведуть до перевтоми і вигоряння. Не забувайте влаштовувати собі вихідні дні.

-         Не всі кросівки і кеди підходять для занять бігом. Модні і красиві моделі можна надягати на зустрічі з друзями або для походів за покупками, але ніяк не для серйозних тренувань.

-         Якщо ви вирішили серйозно зайнятися бігом, купіть хороші спортивні бігові кросівки, це стане вигідною інвестицією в вашу спортивне життя.

Можливо, ви вже не раз чули, що правильне дихання при бігу є умовним поняттям, оскільки все суто індивідуально. При бігу радять дихати за допомогою діафрагми або нижній частині живота, а не верхнім відділом грудей. Але спочатку обов’язково навчитеся дихати таким чином в спокійному стані і при ходьбі. Для цього глибоко вдихніть, надуваючи при цьому живіт. Вводите такий спосіб дихання в свій біг поступово

Вибір читачів за тиждень

Відео