Віра Олександрович

Чужі доходи і сплачені податки цікавлять жителів Тернопільщини

Запит

Платники Тернопільщини надіслали у податкову лише 41 інформаційний запит.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж дев’яти місяців до територіальних органів ДФС Тернопільської області надійшов 41 інформаційний запит, - кажуть у податковій. – Це - аж на 48 запитів менше, аніж у січні-вересні минулого року.

Із загальної кількості отриманих інформаційних запитів до ГУ ДФС в області надійшло 24 штуки (58,5%), у Тернопільську об’єднану ДПІ - 13 запитів, у Кременецьку - 3 і в Чортківську - один.

- Поштою надійшло 24 запити, а 17 – засобами електронного зв’язку, - уточнили у податковій. - Серед запитувачів – 23-є громадян, 13 юридичних осіб, 2 об’єднання громадян без статусу юридичної особи і 3 запити від представників засобів масової інформації.

У своїх запитах на інформацію запитувачі насамперед цікавилися доходами і сплаченими сумами податків інших громадян, кількістю створених Центрів обслуговування платників і кількістю наданих ними адміністративних послуг, інформацією про проведені перевірки суб’єктів господарювання.

- За результатами розгляду фахівці органів ДФС області надали вичерпні відповіді на 26 запитів, щодо 12 – відмовили у наданні інформації, - підсумували у податковій. - А ще три запити надіслали належним розпорядникам інформації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео