Віра Олександрович

Богдан Юлик витримав удар гідно, а Віктор Мартинюк не прийшов (фото)

сесія6

Звіти керівників двох важливих структур – управління Держгеокадастру і Служби автомобільних доріг - уже давно прагнули почути депутати Тернопільської обласної ради.

Втім, вдалося їм це 24 листопада… лише наполовину. Про найцікавіше, що тоді відбулося у залі засідань, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

martynyuk
martynyuk

«Депутати хочуть почути Віктора Мартинюка»

Спершу на сесії політики дійшли до питання «Про роботу Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області». Але тут їх чекало розчарування. До трибуни вийшов… перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Віктор Білецький. Адже т. в. о. керівника цієї служби – наразі відсторонений від виконання обов’язків.

- То хто ви є такий? Виконуючий обов’язки замість тимчасово виконуючого обов’язки… Дурниця якась, - обурювалися депутати.

І хоча Віктор Білецький був готовий звітувати і відповідати на запитання депутатів, його попросили… піти. Поки що звіт про роботу Головного управління Держгеокадастру в області вирішили відкласти.

- Депутати хочуть почути Віктора Мартинюка. До нього уже зібралося багато запитань, - зауважує голова облради Віктор Овчарук. – Ось тому ми наразі це питання відкладаємо… Будемо чекати, поки не прийде керівник.

Нагадаємо, про причину проблеми, що виникла на Тернопіллі, «Терен» докладно писав ТУТ.

Юлик
Юлик

Треба щороку 1 млрд 900 млн грн, а є 725 мільйонів

Після цього депутати заслухали інформацію “Про стан автомобільних доріг у Тернопільській області і роботу Служби автомобільних доріг у Тернопільській області». Доповідав Богдан Юлик - начальник служби автомобільних доріг в області. І враження він склав непогане. Принаймні на всі запитання депутатів, якими б вони не були каверзними, відповідь посадовець мав. Інша справа, що частині депутатів у тій статистиці не все подобалося.

- На ідеальне утримання всього шляхово-мостового господарства краю треба щороку 1 млрд 900 мільйонів гривень, - розповідає пан Юлик. – Наразі ми отримали 725 мільйонів. Причому це – кошти і на ремонт, і на утримання, і на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Після короткої довідки про протяжність доріг краю і кількість наявних мостів Богдан Юлик перейшов до статистики, що стосувалася проведених у 2017-му ремонтів.

- За 10 місяців 2017 року загальний обсяг виконаних робіт із ремонтів і експлуатаційного утримання доріг становить 497,106 млн грн, - каже він. - У тому числі вдалося здійснити: капітальний ремонт – 6,810 млн грн, поточний середній ремонт – 355, 940 млн грн, поточний дрібний - 58,194 млн грн. На експлуатаційне утримання витратили 76,162 млн грн. Виконання дорожніх  робіт на мережі доріг державного значення наразі становить 78,833 млн грн.

Звісно ж, Богдан Юлик також запевнив депутатів, що область – цілком готова до зими. Власне, за трибуною керівнику обласної Служби автомобільних доріг довелося простояти більше години. Депутати докладно розпитували про різне: як про ремонт траси Тернопіль-Львів, так і про  роботи на дорозі біля села Стінка. Докладно обговоривши все, політики врешті взяли інформацію начальника до відома – 40 голосів «за».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео