Різдвяні троянди тішать мешканців Заліщик (фото)

різдвяник

Терен уже писав про те, що цьогорічна зима не зовсім схожа на зиму. Щодня з’являються нові розповіді, котрі це підтверджують. І якщо ще 20-30 років тому дощ на новий рік вважався ледве не надприроднім явищем, то сьогодні навіть різдвяними трояндами важко здивувати. Надто на такі сюрпризи багатий південь Тернопільщини – Заліщики.

Під час різдвяної прогулянки зустріла такі квіти Олена Терен, фото із котрої опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук.

«Прогулянка у день Різдва Христового потішила ось такою красою. Ще два тижні тому це був кущик із сніжно-білими квітами, а сьогодні він згадав, що він – Різдвяна троянда» – пише Олена. Також вона розповіла цікаву легенду про різдвяну троянду.

«Виявляється, що морозник ще називають Різдвяною трояндою, Христовою квіткою, Трояндою Великого посту. Легенда про нього говорить, що, дізнавшись про появу на світ Спасителя, вифлеємські пастухи вирішили принести йому дари. Зібрали хто що міг, і лише один пастух не зумів знайти гідного подарунка. Сильно засмутившись, він заплакав, і в тому місці, де впали його сльози, виросла прекрасна квітка, яка і стала подарунком немовляті Христу – Різдвяна троянда.

А ще, як стверджують дослідники, морозник захищає від чаклунства, пристріту та злих духів, саме тому його садили неподалік від входу в двір чи будинок» – поділилася Олена Терен.

 

різдвяник1
різдвяник1

Фото Олени Терен

Вибір читачів за тиждень

Відео