Холод, хамство, антисанітарія і шок – збаражчанин розповів про місцеву лікарню

лікарня_збараж

Шокований і розлючений ставленням до пацієнтів збаражчанин Віталій Гринда поділився власним досвідом лікування дитини у місцевій лікарні. Чоловіка настільки вразила ситуація у лікарні, що йому знадобилася доба аби більш-менш спокійно викласти думки на сторінці «Політичний Збараж» у Фейсбук.

«Вчора звернулися у приймальне відділення, бо в дитини піднялась температура. Відразу з порога було сказано: «Де ж ви були цілий день, надумались аж в вечері?». Син вже другу добу мав сильний кашель, коли піднялась температура – вирішили поїхати в лікарню» – написав тато хлопчика, що потребував допомоги.

Черговий лікар відразу поцікавився – чи будуть класти дитину в лікарню. Якщо від госпіталізації батьки відмовляться, то «турбувати» завідуючого відділенням зайвий раз не будуть. Не маючи іншого виходу, таки вирішили оформити дитину у стаціонар. Педіатр, яка приїхала оглянути дитину, сказала, що лікування не призначатиме, якщо хлопчик не лишиться у лікарні.

«Приїхала педіатр, і зразу ж з порога аналогічне запитання: де були цілий день, і чому її приходиться їхати серед ночі (це було 22.00 год) та чи будемо лягати в стаціонар, тоді напише курс лікування, а якщо ні, то нічим допомогти – лікуйтесь в дома! Я був шокований! Довелося йти в стаціонар. Температура в маніпуляційному кабінеті  +15 градусів. Це тепло, бо там всі сиділи на капанні, в палатах – ще холодніше. Мої діти були в палаті в куртках, шапках і в чобітках та накриті ковдрами».

Окремо Віталій Гринда розповідає про ставлення медперсоналу та медичну реформу, за котрою аж ніяк не встигають районні лікарні.

«Нам написали список ліків, навіть вату та бинт що треба купити. Запитав у медсестри про закон – чи часом не чули про безкоштовну медицину з 01.01.2018 дітям до 16 років, які лікуються в стаціонарі? Сказали: де ви живете? Вимагав подзвонити до головного лікаря, (правда подзвонили), головний відповів, що гроші ще не надійшли – треба купляти. Треба було рятувати дитину – прийшлось усе купити. Ось вам і закони, ось вам і «Медична реформа».

Зауважує збаражчанин й те, що у лікарні не надто стежать за санітарними умовами.

«Сьогодні також приїхали зранку на 10.00 на капання – виїхали в 14.00 год, все дуже довго, також холодно, і ще якась вата з кров’ю лежала на підвіконні, її так і не забрали, поки ми були в дитячій палаті (а якби дитина взяла, а вона з кров’ю і не знати з чиєю). Хочеться жити в Європейські країні, але це не з нашими Людьми!!! Дістало!!!».

Також чоловік закликає  прокоментувати жахливу ситуацію у Збаразькій ЦРКЛ місцеву, обласну владу та управління охорони здоров’я ТОДА.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео