Оксана Бучко

Наймолодші школярі у Тернополі можуть залишитися без нагляду

parenting_thumb

З нового навчального року групи продовженого дня можуть стати платними. Проти цього виступають тернополяни, які підготували петицію із проханням не скорочувати фінансування груп продовженого дня для загальноосвітніх навчальних закладів міста. Це пояснюють неспроможністю батьків оплачувати перебування дітей у групі.

– Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2009 р. № 1121 «Про затвердження Положення про групу продовженого дня загальноосвітнього навчального закладу» (п. 3) група продовженого дня загальноосвітнього навчального закладу державної та комунальної форми власності функціонує за рахунок коштів відповідних бюджетів, – йдеться у тексті петиції. –  Просимо звернути Вашу увагу на те, що більшість батьків учнів початкової школи, які відвідують групи продовженого дня, не спроможні оплачувати перебування дитини, через низький рівень доходів населення м. Тернопіль. Внаслідок чого діти молодшого шкільного віку можуть залишитися без належного нагляду, що суперечить законодавству України.

На сьогодні (від 25 травня) петицію підтримало 83 особи (з 300 необхідних).

Як повідомили раніше в міському управлінні освіти, платна форма групи продовженого дня передбачатиме відкриття цікавих гуртків, що дасть дитині змогу проводити час ефективніше.

До слова, МОН пропонує для громадського обговорення проект наказу «Про затвердження порядку створення груп подовженого дня у державних і комунальних закладах загальної середньої освіти», з яким можна ознайомитися ТУТ.

Фото з відкритих джерел   

Вибір читачів за тиждень

Відео