З-понад 100 гібридів кукурудзи вибрали найкращий (відео)

DCIM100MEDIADJI_0043.JPG

Вчора, 19 жовтня, під Тернополем завершився IV-й Західноукраїнський чемпіонат на кращий гібрид кукурудзи та цукрового буряка. Найкращі результати показала кукурудза від підприємства Euralis.

Гібрид компанії Euralis, який дав урожай 150 центнерів. І загальний рівень урожайності високий сьогодні, - розповідає генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран.

Загалом цього року за звання чемпіона боролись 106 гібридів кукурудзи, які представили 12 насіннєвих компаній. Насіння усіх видів висадили одночасно на демополях компанії «Агропродсервіс», в селі Настасів.

Дане поле було посіяне 25 квітня. Було посіяно 106 гібридів. Цілий рік росли добре. Тож результат маємо досить непоганий, - каже головний агроном засобів захисту компанії «Агропродсервіс» Ігор Ліщинський.

Є компанії, які беруть участь у чемпіонаті впродовж усіх 4-х років. Одним із таких є підприємство «Limagrain». Цього року на демонстраційних полях висадили 12 гібридів кукурудзи саме цієї компанії. Проте представник «Limagrain» розповідає, що окрім самого насіння на урожайність впливає і багато інших факторів.

Останніх два роки ми спостерігаємо достатню кількість опадів і бачимо по результатах, що кукурудза досить урожайна, - каже менеджер з регіонального розвитку компанії «Limagrain» в західній Україні Микола Солян.

[embed]https://youtu.be/BAxPjjEpPUg[/embed]

До слова, даний чемпіонат проводять не лише, аби визначити найкращий гібрид кукурудзи чи цукрового буряка, й наскільки вони пристосовані до тих чи інших ґрунтових і погодних умов.

Відео: Петро ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео