Віра Олександрович

 «Влада запхала руки в сімейні бюджети українців» – впевнені у Тернополі (фото)

Частина тернопільських депутатів вирішила стати на захист звичайних людей. Спонукали політиків до цього останні дії українського Уряду.

Проект рішення «Про звернення депутатів Тернопільської міської ради до Президента України щодо антинародних дій Уряду Гройсмана і негайного скасування постанови КМУ про підвищення ціни на природній газ для населення від 19.10.2018 р.» уже є на сайті міської ради. Його автор – Назарій Редьква, який є головою Фракції ВО «Свобода».

Редьква_центр
Редьква_центр

Нагадаємо, фракція націоналістів у Тернопільській обласній раді також підготувала відповідне звернення. Більше того, політики ініціювали скликання позачергової сесії саме через підняття тарифів на газ для населення. Очевидно, розглянуть абсолютно ідентичну заяву на засіданні, яке запланували на 6 листопада.

Цитуємо документ:

«Постановою Кабінету Міністрів за №838 від 19.10.2018 р. ухвалили рішення уряду про підвищення ціни на газ для населення на 23,5%! Прем’єр-міністр Володимир Гройсман одразу ж заявив, що це зробили для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, що дозволить зберегти баланс інтересів споживачів і постачальників природного газу та продовжити роботу щодо визначення оптимальної моделі ціноутворення на ринку природного газу.

Теперішня влада вкотре запхала руки в сімейні бюджети мільйонів українців, які і так заледве пробують виживати у теперішніх умовах «життя по-новому». Безпідставне збільшення ціни на природний газ для людей на 23,5% це - зростання надприбутків олігархів і скуплених ними чиновників на ті ж 23,5%.

Свобода_фракція
Свобода_фракція

Ненажерливості олігархів при владі немає меж. Плюс 23,5% до ціни, що й так вчетверо завищена! А все чому? Тому що «у держави є надзвичайно великий борг, який треба повертати». Хто саме набрав ці борги? Хіба не служки олігархів біля владного корита? Хіба не вони роздерибанили українське майно настільки, що вирішили ще й кредити між собою роздерти? То чому платити за це вкотре змушені українці? Врешті, чи буде узагалі чим платити?

У кінці липня 2018 року заборгованість населення зі сплати за постачання природного газу становила 16,7 млрд грн, за централізоване опалення і постачання гарячої води – ще 10,8 млрд грн, за електроенергію – ще 3,9 млрд грн, за утримання будинків, холодну воду, вивезення сміття тощо – плюс 7,3 млрд грн. Громадяни вже по шию у боргах. То чим вони платитимуть за новими тарифами?».

Свобода
Свобода

У документі також йдеться, що вартість українського газу – від 1 500 до 2 000 грн за 1 000 куб. м. Тож навіть існуюча до 19 жовтня ціна для українців (6 957 грн за 1 000 куб. м – прим.) у 3,5-4,5 раза вища за оголошену експертами. Тому тернопільські свободівці не розуміють: яке ж економічне обґрунтування дозволило Уряду підвищити ціни на газ для населення?

Окрім того, політики нагадали, що паралельно із підняттям скасовуються субсидії, які багато людей отримували у попередні роки. Мовляв, це – ще один удар по українцях. Саме тому, депутати Тернопільської міської ради вирішили стати на захист своїх виборців.

«Враховуючи вищенаведене, вимагаємо від Президента України виконати конституційний обов’язок перед власними громадянами і зупинити дію Постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2018 р про підвищення ціни на газ для населення і вжити заходи щодо скасування вказаної Постанови», – йдеться у кінці звернення.

Чи підтримають свободівців колеги із інших фракцій? Робити прогнози поки що важко. Принаймні фракції БПП і в обласній, і в міській радах можуть це рішення ігнорувати. Натомість депутати від «Батьківщини», швидше за все голосуватимуть «за». Адже їхня лідерка Юлія Тимошенко теж засудила підняття тарифів для населення.

Про те, що також пропонують розглянути на наступній сесії, читайте ТУТ. Коли саме відбудеться це засідання, наразі не відомо.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео