Оксана Бучко

Як тернополянам без застави перетнути кордон на «єврономерах»

5a0c7eb4a2dab-screenshot-47_1200

Нові закони про правила розмитнення ввезених з Європи автомобілів прийняли з порушення, стверджують активісти ГО «Авто Євро Сила». Тож тернополяни, які перетинають кордони на «єврономерах», мають право вимагати в’їзд без оплати застави за автомобілі. А також водіїв закликають оформлювати власні позови щодо незаконності впровадження законів та їх неконституційності.

- Попередній аналіз впровадження нових законів №8487 і №8488 показує, що митники та прикордонники, що перешкоджають заїзду людей свідомо або несвідомо, порушують закон та відповідно будуть відповідати згідно з законом, - йдеться у повідомленні ГО «Авто Євро Сила». - Але саме підписання закону, якій містить законодавчі протиріччя, викликаює величезні питання до депутатів Верховної Ради та Адміністрації Президента щодо їх відповідальності та наслідків відповідальності вже для них згідно з законами України. Що ми робимо зараз! Готуємо колективний позов щодо незаконності впровадження законів та неконституційності. Усім, хто стоїть на кордоні, пропонуємо готувати власні позови. Якщо ви не знаєте, як це робити, ми можемо додати вас до колективного позову. Зв'яжіться по телефону або viber 0734096888, щоб юрист мав змогу вас доєднати.

Нагадаємо, нові закони про розмитнення на днях підписав Президент Петро Порошенко. Згідно з ними третину суми від вартості водіям доведеться віддавати за фінансову гарантію при тимчасовому ввезенні другого автомобіля.

Активісти обіцяють розібратись у правових моментах розв'язання даного питання.

До слова, у Кременці протестувальники-євробляхарі палили шини поблизу заправки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео